China Works
Eten en drinken

De strijd om af te vallen

We leven in een maatschappij waar er talloze diëten op de markt zijn gekomen. Tussen al die diëten in is het moeilijk om te kiezen welke het beste voor jou is. Wat voor de buurman werkt hoeft niet persé voor jou te werken.

Doel

Wat is de reden om te gaan diëten? De een wilt bijvoorbeeld meer aankomen in spiermassa en de ander wilt afvallen.

Velen zijn zich er helaas pas van bewust dat ze anders moeten eten wanneer ze al overgewicht zijn. Wanneer jij overgewicht bent heb je waarschijnlijk al eens geprobeerd te diëten maar het lijkt alsof je dieet geen effect heeft. En wanneer je wel wat kilo’s bent kwijt geraakt, hebben de kilo’s en lovehandles zo hun weg weer bij jou terug gevonden. Dit kan zeer frustrerend werken.

Afvallen

Vandaag wil ik het hebben over diëten die helpen met afvallen. Ik ben zelf ook overgewicht geweest en heb daardoor ook meerdere diëten uitgeprobeerd. Sommigen diëten heb ik niet eens vol kunnen houden omdat het eten simpel weg te eentonig werd. Dit is overigens een veel voorkomend reden waarom mensen afhaken van hun diëet.

Welke diëten werken dan? Populair zijn tegenwoordig de zogenaamde eiwit diëten of koolhydraatarme diëten. Deze diëten vervangen de meeste koolhydraten met eiwitten. Koolhydraten worden snel aangesproken als bron van energie. Doordat je nou minder koolhydraten eet, gaat je lichaam sneller lichaamsvet gebruiken als bron van energie waardoor je dus afvalt. Doordat je eiwitinname ook zo hoog is ontwikkel je meer spiermassa.

Wat ook helpt om af te vallen is meerdere kleindere maaltijden te eten op een dag. Waarom? Je lichaam kan dan het voedsel makkelijk verwerken. Daarnaast gaat ook je metabolisme omhoog waardoor je meer calorien gaat verbranden. Daarom is het ook belangrijk om te ontbijten. Behalve je lichaam na het slapen weer te voorzien van energie voor de dag, helpt het ook om meteen je metabolisme op gang te zetten.

Daarnaast moet je ook proberen zoveel mogelijk zoetigheid en junkfood te vermijden. Makkelijk gezegd dan gedaan in maatschappij waar op elke hoek van de buurt een snackbar staat. Eiwitrijke diëten zijn daarom effectief omdat ze ervoor zorgen dat je geen honger of snaaimoment hebt.

Gezond, maar we eten er te weinig van …

Groenten, groenten, en nog is groenten. We weten allemaal dat het gezond voor ons, maar laten het liever links liggen. Groenten bevatten belangrijke vitaminen, mineralen en voedingsvezelz waar ons lichaam alleen maar dankbaar voor zal zijn. Daarnaast bevatten ze weinig caloriën maar krijg je wel een vol gevoel. Ideal om op gewicht te blijven dus.

Heerlijk smoothies met groenten!

Een heerlijke manier om toch die groentes binnen te krijgen, is door er smoothies van te maken. Je kent ze vast wel, de groene smoothies. Het klinkt misschien niet smakelijk maar dat zijn zeker wel. Groene smoothies zijn een simpele combinatie van groenten, fruit en een beetje water.

Probeer de “Mega Omega Smoothie” eens uit. Dit is een groene smoothie wat super veel Omega-3 vetten, mineralen, vitamine C en E , vezels etc. bevatten.

Benodige ingedriënten:

 • 1 avocado
 • 1 mango
 • 1 banaan
 • 1 takje citroengras
 • half limoen
 • 125 gram aardbeien
 • 60 ml water

Afhankelijk van je blender zal je het fruit misschien nog in stukjes moeten snijden voordat je ze in de blender stopt. Maar daarna mag je genieten van een heerlijk en gezond smoothie.

Groene smoothies zijn ook ideaal als je wilt afvallen. Zoals ik al eerder aangaf bevatten groenten weinig calorieën maar wel veel voedingsvezels.

Hieronder een voorbeeld recept van een heerlijk groene smoothie om van af te vallen.

Benodigde ingedriënten:

 • 3 grapefruits
 • 1 tomaat
 • 1 komkommer
 • 1 paprika
 • 8 radijzen
 • 75 mililiter water

Bereiding:

 1. Pers de grapefruit uit
 2. Snij de komkommer fijn, een biologische komkommer hoef je niet te raspen
 3. Snij de paprika
 4. Maak de radijzen schoon
 5. Voeg alles samen in de blender
 6. Alles op hoge snelheid laten draaien

Wanneer je zelf niet zo gek bent op groenten dan zijn groene smoothies zeker het overwegen en proberen waardt. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Op gewicht blijven

Nou heb je een dieet gevolgd en ben je binnen korte tijd een paar kilo’s kwijt geraakt. De uitdaging is altijd op daarna nog op gewicht te blijven. Wanneer je al zover bent gekomen om het juiste dieet te vinden en af te vallen zou het natuurlijk zonde zijn om al die kilo’s binnen een week weer terug te krijgen.

Het is daarom belangrijk om een balans in je voeding en beweegpatroon te vinden. Je weet je niet meer in je oude eet gewoontes moet vallen en dat zou je ook niet moeten willen.

Uit een onderzoek blijkt dat er overeenkomsten zijn in hoe mensen zorgen dat hun gewicht stabiel blijft:

 • 78 procent van de afvallers eet elke dag ontbijt;
 • 75 procent staat tenminste eens in de week op de weegschaal;
 • 62 procent kijkt minder dan 10 uur televisie per week;
 • 90 procent beweegt gemiddeld een uur per dag.

Dit geeft al misschien aan wat jij zou moeten veranderen aan je leefstijl. Want wil je echt op gewicht en niet terugvallen in oude gewoontes moet je echt je leefstijl veranderen.

Let op vet en calorieën, eet meerdere maaltijden op een dag, kleine tussendoortjes dat veel eiwitten en vezels bevatten stillen je honger. Maak ook uitzonderingen om op zijn tijd een vette hap te nemen. Drink niet te veel alcohol. Alcohol bevat veel calorieën en zorgen er immers dat je geen nee zegt tegen allerlei borrelhapjes. En blijf vooral bewegen.

 

 

http://fitensterk.nl/8-voordelen-groene-smoothies/