Douglas balken met een paar muisklikken besteld, het kan!

Douglas balken kunnen tegenwoordig zeer gemakkelijk besteld worden via het internet. Met een paar muisklikken bent u verwijderd van uw gewenste benodigdheden balken voor bijvoorbeeld uw douglas overkapping. U kiest de producten die u graag wilt hebben en laat deze vervolgens eenvoudig en snel bij u thuis bezorgen. Betalen kan vaak gelijk na uw bestelling via iDEAL. Soms is er ook de mogelijkheid om bij levering te betalen voor de douglas balken of de douglas overkapping die u heeft besteld. Daarna kan het douglas hout snel geleverd en gelost worden.

Douglas balken en overkapping: kies voor duurzaamheid

Het duurzame aspect van de douglas balken voor bijvoorbeeld uw douglas overkapping is voor veel consumenten belangrijk. Steeds vaker wordt er stilgestaan bij de gedachte waar aangekocht producten vandaan komen. U kunt de duurzaamheid van hout beoordelen door te kijken of het afkomstig is uit PEFC gecertificeerde zagerijen. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en is een internationaal en onafhankelijk keurmerk dat duurzaam bosbeheer bevordert. Wanneer hout is voorzien van een internationaal PEFC-keurmerk weet u zeker dat het afkomstig is uit een bos dat duurzaam wordt beheerd. Als u het belangrijk vindt dat de douglas balken of douglas overkapping die u koopt, duurzaam is, kunt u kijken of het een PEFC-keurmerk heeft. Wanneer dat het geval is, bent u verzekerd van duurzaamheid.

Toepassingen van douglas balken

Door de stijging van de aangekochte aantallen douglas balken kan er gesproken worden dat de populariteit omhoog is geschoten in Nederland. Steeds vaker worden producten gemaakt van douglas, denk hierbij aan een douglas overkapping. Dit heeft te maken met de sterkte en de natuurlijke duurzaamheid van het hout. Dit maakt het dan ok een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd vuren. Dit bevat juist vele schadelijke stoffen. Douglas balken worden op vele manieren toegepast. Zo kan zijn deze ideaal toepasbaar als staander in verschillende constructies. Daarnaast worden douglas balken ook gebruikt om onder andere een douglas overkapping, schutting, gevelbekleding of schuur te maken. Het duurzame douglas hout heeft een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar. U kunt er dus zeker lang van genieten.