China Works
Gezondheid

Een hoogsensitief kind

Een erg vervelend punt van hooggevoeligheid, is het hebben van een kind dat hoogsensitief is. Op sommige momenten is het erg moeilijk om te gaan met een hoogsensitief kind, omdat de gedachtengang soms net iets anders werkt. Ook kan het dagelijkse leven een grote invloed hebben op het gedrag van je kind dat hooggevoelig is. Goed is dus om te weten hoe je hiermee moet omgaan en wat je voor je kind kan doen. Want geen enkele ouder wil dat zijn kind bij de pakken neer komt te zitten. Daarnaast kan het vervelende gevolgen hebben als je een hoogsensitief kind niet goed begeleid.

 

De gevolgen van hoogsensitief zijn

Deze gevolgen kunnen onder andere zijn dat je kind wordt “afgestoten” in de klas, pauzes, sportclub of in zijn of haar vriendengroepje. Zo raakt je kind geïsoleerd en dit zal hij of zij altijd met zich meedragen. Ook kan het kind zichzelf isoleren, omdat de prikkels hem of haar teveel worden. Wanneer een hoogsensitief kind teveel prikken krijgt zal het hoofd overspoelt raken. Uw kind weet dan niet meer wat hij of zij moet doen en zal zich afsluiten of in paniek raken. Op het internet zijn veel tips en kenmerken hoogsensitief en hooggevoeligheid te vinden, zo kan u ermee leren omgaan dat uw kind hoogsensitief is.

 

Mijn kind zegt dat hij abnormale dingen ziet

Dit is een veel genoemd verschijnsel bij hooggevoeligheid. Een significant aantal kinderen maakt melding van abnormale dingen. Deze zijn er dan niet, maar op de één of andere manier ziet hij of zij dit wel. Dit kan onder andere een boselfje zijn, maar ze kunnen ook paranormale activiteiten ervaren. Misschien schrikt u ervan, maar uw kind kan hier helemaal niks aan doen. Vaak gaat dit over wanneer uw kind ouder wordt, denk hierbij aan de pubertijd of volwassen zijn. De reden dat een hoogsensitief kind dit ziet is niet bekend, maar wel dat het een redelijk vaak voorkomend verschijnsel is.

http://hoogsensitief.eu