Een totaalpakket bij de specialist: een boombeschermer en meer

GreenMax is een specialistisch bedrijf dat boombeschermers levert. Dit zorgt ervoor dat bomen worden beschermd voor bijvoorbeeld mens en machine. Maar dat niet alleen. Ook andere toebehoren ter bescherming van stedelijk groen, zoals boomkratten zijn verkrijgbaar. De specialist levert een totaalpakket aan producten. De producten zijn bestemd voor openbaar groen en infrastructuur en worden veelal samengesteld uit kunststof. Vervuild dit onze samenleving niet? Dit wordt vaak aangenomen, maar niets is minder waar. Kunststoffen zijn in verhouding heel gemakkelijk te produceren en veel van deze kunststofproducten zijn al gemaakt van gerecycled afvalplastic. Over het algemeen is kunststof een van de meest duurzame producten. Wilt u meer weten over een boombeschermer? De professionals voorzien u van deskundig advies. 

Een boombeschermer, waar dient het voor?

Er moet zorgvuldig om worden gegaan met bomen, want deze zijn kwetsbaar. Denk bijvoorbeeld bij de inrichting van openbare ruimtes aan de bescherming van de bomen. Zo wordt er rekening gehouden met de schade aan de bomen. Het is verstandig om een boombeschermer aan te schaffen, want een kleine beschadiging kan al tot een infectie leiden. Dit kan op lange termijn zelfs het einde van de boom betekenen. En dat willen we niet! Ook dichtbij een boom parkeren kan als gevolg hebben dat een wortel breekt of dat de bodem verdicht. Daardoor kan de boom geen wortels meer maken. Zo zijn er meerdere situaties die voorkomen kunnen worden wanneer u gebruikmaakt van een boombeschermer of boomkratten van GreenMax.

Hecht een boombeschermer aan de boomstam ter voorkoming van beschadigingen

Bescherm uw bomen met een boombeschermer. Dit is een betaalbare en gemakkelijke manier om te beschermen tegen schade van buitenaf. U kunt ook boomkratten plaatsen ondergronds voor wat aanvullende steun. Boomkratten zijn voornamelijk effectief bij het planten van (jonge) bomen. De boom wordt als het ware verankerd en kan dan niet draaien. Bovengronds hecht u een boombeschermer aan de boomstam ter bescherming van beschadigingen. U kunt hierbij denken aan schade door bijvoorbeeld grasmaaiers en knaagdieren. Bij schade kunnen er groeiproblemen ontstaan en vooral jonge bomen zijn hier erg gevoelig voor. Een extra beschermlaag is bij deze bomen noodzakelijk! Bij GreenMax zijn een aantal soorten boombeschermers verkrijgbaar.