Geluidswerende beglazing

Zodra u op de A10 Amsterdam Zuid heeft gepasseerd doemen er statige wolkenkrabbers op. In torenhoge kantoorgebouwen wordt onder de rook van Schiphol hard gewerkt en gedacht. Afgeleid worden door luid autogeronk en vliegtuiggeraas is dan niet prettig. Daarom zijn deze mammoetpanden voorzien van geluidswerend glas.

Het begrip geluidswerend glas

Enkel glas, dubbel glas en voorzetramen vallen in principe onder het begrip geluidswerend glas.

Enkel glas

Afhankelijk van de plek en het beoogde akoestische resultaat, kan enkel glas soms al voldoen. Dit enkel glas wordt dan wel voorzien van een speciale geluidswerende folie. Dit PVB-folie is er in twee soorten: de gewone PVB-folie en de akoestische PVB-folie.

Geluidswerend glas

Geluidswerend dubbel glas heeft als voordeel dat het niet alleen geluid buitensluit, maar ook isolerende eigenschappen heeft. De spouwveer die zich tussen de twee glasplaten bevindt vangt de geluidstrillingen als het ware op zodat het geluid sterk afzwakt. Geluidswerend dubbel glas wordt in de fabriek op maat gemaakt. De glasplaten zijn verschillend van dikte. De tussenruimte van de glasplaten kan gevuld zijn met lucht of gas.

Voor- en achterzetramen

Voorzetramen of achterzetramen zijn wenselijk wanneer het om een monumentaal pand gaat. Om het karakter van het historische pand te handhaven zonder grote ingrijpende wijzigingen geeft men voorkeur aan voorzetramen. Door het aluminium kan er geen houtrot optreden en de levensduur van voorzetramen is daardoor erg lang. Het voorzetraam kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het raam worden gemonteerd. Het nadeel van voorzetramen is echter dat er zich vuil en vocht tussen de twee platen kan binnendringen, wat lastig is te reinigen.

Om te bepalen of alleen geluidswerende beglazing voor uw pand volstaat, doet u er goed een specialist in te schakelen die naar de constructie van het gebouw kan kijken. Die kan dan bepalen of er ook andere maatregelen dan geluidswerende beglazing genomen moeten worden.

http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Geluidswerend-glas/