China Works
Cadeau

Het verschil tussen Spotify Unlimited en Spotify Premium

Spotify: miljoenen nummers binnen handbereik

Met Spotify heb je toegang tot een bijna eindeloze hoeveelheid muziek, van de laatste hits en obscure nieuwe ontdekkingen tot evergreens en onbekende pareltjes uit het verleden. Ben je nieuw op Spotify, dan begin je vaak met een Spotify Free-account. Hiermee kun je gratis miljoenen nummers afspelen. Een computer, laptop of smartphone en een goede internetverbinding is alles wat je nodig hebt. 
Luister je veel en vaak, dan merk je al snel dat deze optie haar beperkingen heeft: tussen de nummers door word je geconfronteerd met reclame (die niet weg te klikken is) en na het eerste halfjaar kun je niet meer onbeperkt luisteren, maar geldt een limiet van 10 uur per maand. Gebruik je de mobiele app, dan kun je alleen gebruik maken van vaste afspeellijsten of de shufflemodus, waarbij je slechts enkele verplichte nummers over kunt slaan.

Twee niet-gratis maar luxere opties
Veel muziekliefhebbers stappen al gauw over op Spotify Unlimited of Spotify Premium, die weliswaar niet kosteloos zijn, maar voor respectievelijk €4,99 en €9,99 veel voordelen bieden. Maar wat is het precies het verschil? Wat zijn de pro’s en contra’s van deze twee abonnementen? Wanneer kies je voor het ene en wanneer voor het andere?

Spotify Unlimited
Zoals je waarschijnlijk al had gedacht, geldt bij dit abonnement geen beperking in het aantal uren per maand. Je kunt ongelimiteerd luisteren naar jouw favoriete muziek. Ook word je niet gestoord door reclame. Het nadeel is dat deze versie niet beschikbaar is voor je tablet of mobiele telefoon. Spotify Unlimited is dus vooral een goede keus als je op je computer of laptop ongehinderd online muziek wilt luisteren voor een laag maandelijks bedrag.

Spotify Premium
Spotify Premium gaat een stap, of eigenlijke meerdere stappen verder. Je hebt uiteraard geen last van reclames en kunt onbeperkt muziek luisteren, maar er is meer. Deze optie is ook beschikbaar voor tablets en smartphones, zodat je thuis én onderweg Spotify kunt gebruiken. Ga je ergens naartoe waar geen internetverbinding is? Dan kun je vooraf je playlists (met een maximum van 3333 nummers) downloaden, zodat je ze offline kunt beluisteren. Een ander pluspunt is de betere geluidskwaliteit (geen 160 maar 320 Kbps). Bovendien heb je toegang tot bijzondere extra’s als pre-releases en kun je ook buiten Nederland ongelimiteerd luisteren. En dat is voor iets minder dan tien euro per maand zeker geen slecht aanbod. Integendeel!

Je kunt je Spotify abonnement eenvoudig betalen zonder creditcard met een Spotify Gift Card.

http://123spotifygiftcard.nl/