China Works
Hobby en vrije tijd

Hoe organiseer ik een geslaagde buurtbarbecue?

Sommige buurten hebben er inmiddels een jaarlijkse traditie van gemaakt: de buurtbarbecue of het straatfeest. Eten, drinken en gezellig socializen met de rest van de straat, de buurt, de wijk of het hofje. De organisatie rouleert vaak en het zou zomaar kunnen dat jij dit jaar aan de beurt bent! Wat moet je doen om het feest tot een groot succes te maken, voor jong en oud?

Wie komen er?

Dit is de belangrijkste vraag om vooraf te stellen, want je moet natuurlijk weten op hoeveel mensen je kunt rekenen. Vaak zijn het dezelfde mensen als de voorgaande jaren, maar als het feest voor de eerste keer georganiseerd wordt, is het goed om te bedenken wie wel en wie niet tot “de buurt” of “de straat” gerekend wordt. Ook is het belangrijk om duidelijk op de uitnodigingen te vermelden dat men zich aan moet melden vóór een bepaalde datum, als er voor catering gezorgd wordt. Bovendien kan het handig zijn om te weten of er mensen komen met speciale kwaliteiten, zoals mensen die goed en origineel kunnen koken. En wordt voor de catering (bijvoorbeeld vlees en salades bij een barbecue en patat voor de kinderen, die lang niet alles lusten) een bijdrage gevraagd, of kies je voor een “American Party”, waarbij iedereen zijn eigen eten en drinken meeneemt? En hoe zit het met tafels en stoelen; worden die ook gehuurd, of nemen de gasten die zelf mee? Dat is ook iets belangrijks om al op de uitnodiging te vermelden. Zorg verder voor een pakkende tekst. Sommige mensen beginnen al te watertanden als ze de drie letters BBQ ergens zien staan, zeker als de zomer (bijna) begonnen is!

Locatie en omlijsting

Als duidelijk is welke personen zullen komen, kunnen de concretere voorbereidingen plaatsvinden. Mooi weer is niet gegarandeerd, dus is het handig om een tent te huren, zodat eventuele regen, kou en wind het feest niet kunnen hinderen. Komt er een muziekinstallatie of zelfs een DJ om het feest op te leuken? Zorg er bij eventuele geluidsoverlast voor, dat deze niet te lang duurt en dat de bewoners in de nabije omgeving van tevoren ingelicht worden van het tijdstip waarop de muziek zachter gezet wordt. Bij de omlijsting moet natuurlijk rekening gehouden worden met het publiek dat aanwezig zal zijn. Saamhorigheid en gezelligheid zijn de belangrijkste ingrediënten om het feest uiteindelijk voor iedereen tot een succes te maken.

Versiering

Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom mag de juiste versiering niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten (brandvertragende) slingers verkrijgbaar voor de tent en de rest van de buurt. Zo zijn er pvc-slingers van 10 meter en crêpe guirlandes van 6 of 24 meter in diverse kleuren of kleurcombinaties. Natuurlijk is het ook leuk om een bepaald thema centraal te stellen. Dat kan ook een kleur zijn (bijv. “Oranje” of “Rood”), maar natuurlijk ook iets anders, zoals “Holland”. Hierop kan de versiering geheel aangepast worden. Ballonnen zijn er eveneens in verschillende soorten, vormen, kleuren en maten. Lampionnen kunnen dienen als originele versiering van de tent, bijvoorbeeld brandvertragende lampionnen met lachende gezichten, zonnelampionnen of dierenlampionnen. Creatievelingen kunnen ook kiezen voor pompoms, die eventueel van te voren met de handige buren in elkaar geknutseld kunnen worden. Ten slotte kan de straat ook met vlaggenlijnen versierd worden. Lantaarnpalen en hekken zijn uitermate geschikt om deze aan op te hangen. 

Bestellen via internet

Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit om alle spullen voor het ideale straat- of buurtfeest in huis te halen! Zowel de tent en de catering als de versiering zijn met een druk op de knop te regelen. Feestfestijn is dé webwinkel waar je terechtkunt voor de leukste en mooiste feestartikelen, slingers en versieringen, zoals pvc-slingers, crêpe guirlandes (van groen of roze tot rood-wit-blauw), ballonnen, lampionnen en nog veel meer! Alles staat daar overzichtelijk bij elkaar en bovendien kun je er inspiratie opdoen voor allerlei feestelijke activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heus Duits bierfeest? Bezoek de webwinkel en deel je ervaring

http://www.feestfestijn.nl