China Works
Woning en Tuin

Hoe sloten zijn te beveiligen.

Een slot is een mechanisme dat voorwerpen afsluit van hun omgeving. Sloten zijn er in vele soorten en maten en zijn bekend sinds het oude Egypte. Het belangrijkste doel van een slot is de toegang (meestal tot iets van waarde) aan een kleine groep mensen met de juiste sleutel te laten toebehoren. Sloten worden daarbij goed beveiligd om te voorkomen dat bijvoorbeeld lock picking gereedschappen, zoals een lock-pick-gun, het slot openen.

De behoefte aan beveiligingen bestaat sinds mensen spullen toe-eigenen. In eerste instantie werden kostbaarheden niet opgesloten, maar verborgen in de grond, holle bomen of in grotten, een gewoonte die nooit verdwenen is. Men beweerd dat de Akkadiërs (24e eeuw voor Chr) een soort slot gebruikte. Dit is af te leiden uit een muurschilderij waarop de god Shamash met een sleutel in zijn hand staat afgebeeld. Meer geaccepteerd is het beeld dat de eerste sloten zijn uitgevonden rond 2000 voor christus in het oude Egypte. Deze sloten werkten als klaviersloten, maar dan met houten sleutels.

Het oudst bewaard gebleven slot werd gevonden in de ruïnes van Dur – Sharrukin, een afgelegen dorpje ongeveer 20 mijl ten noorden van Nineve in Irak. Dit slot stamt uit de tijd van Sargon II Dur – Sharrukin uit de stad Khorsabad, de hoofdstad van het Assyrische Rijk. Het slot dateert uit de 8e eeuw voor Christus en was een variant op de Egyptische slot. Het is niet zeker dat de Egyptenaren het slot als eerste uitvonden aangezien de Chinezen mogelijk in een eerdere stadium dit ontwerp hadden gemaakt.

Romeinse tijd.
In de Romeinse tijd werd voor het eerst een slot gemaakt van een metaal bestaande uit brons en ijzer. Metalen sloten werden wellicht al in het oude Griekenland gemaakt en zijn overgenomen door de Romeinen. Door de toenemende bevolkingsconcentratie in de steden en de opkomst van de lockpicking kennis, nam de noodzaak van afsluitbare ruimtes snel toe. De sloten waren aanvankelijk klaviersloten, afgeleid van de Egyptische. De Romeinen fabriceerde ze echter in het klein en waren daardoor veel lichter. Dit slanke formaat betekende dat het slot niet alleen gebruikt kon worden op deuren, maar ook in kasten, kisten en hangsloten. 

Later ontwikkelde de Romeinen sloten waar de sleutel rond kon draaien. Dit type slot werd gebruikt tot het einde van de 18de eeuw, vrijwel onveranderd in gebruik. De eenvoudigste sloten waren baard sloten met een sleutelgat in een bepaalde vorm, waar alleen de originele sleutel in past. Deze sloten boden weinig bescherming tegen lockpickers met speciale lock pick tools zoals haken en runners, maar de basisprincipes worden nog steeds gebruikt in de moderne sloten.

Sloten manipuleren.>.
Sinds het eerste slot is uitgevonden zijn mensen op zoek naar manieren om het te openen. Niet alleen inbrekers zijn hier mee bezig, maar ook mensen die hun sleutels verloren hebben. Tegenwoordig is een slotenmaker een echt beroep waarbij veel waardevolle vaardigheden worden gebruikt om de meest moeilijke sloten te openen. De kunst van het openen van een slot zonder schade staat beter bekend als lockpicking. Naast slotenmakers zijn er veel hobbyisten die deze kunst zien als een echte sport. Ze komen samen om een ​​slot te openen en delen de kennis daarvan. Sloten zijn dus niet meer enkel bestemd als veiligheidsmechanisme en kennen meer beschermingen, zoals meer beveiligingen.

http://lockpicktool.tumblr.com/