China Works
Image default
Dienstverlening

Hoe zit het met de kosten van immokantoren in Antwerpen?

Immokantoren in Antwerpen voeren diverse zaken uit. Zo zetten zij zich in voor huurders en verhuurders, maar bijvoorbeeld ook voor kopers en verkopers. Wilt u een immokantoor in Antwerpen inschakelen voor het verkopen van een woning? Dan krijgt u met diverse kosten te maken.

Wat moet u weten over de kosten van immokantoren in Antwerpen?

Wanneer u een ervaren immokantoor in Antwerpen inschakelt voor de verkoop van uw woning, dan komen hier kosten bij kijken. Dit spreekt voor zich. Immokantoren in Antwerpen nemen u diverse activiteiten uit handen en hier staat een vergoeding tegenover. Hieronder vindt u enkele interessante weetjes over de kosten van immokantoren in Antwerpen bij het verkopen van een woning.

De tarieven liggen overal anders

Er zijn veel verschillende immokantoren in Antwerpen te vinden. Zo zijn er grote en ervaren kantoren, zoals Sinjoor Makelaars, maar er zijn ook kleinere kantoren en zelfs ZZP-immokantoren. Het is goed om te weten dat de tarieven bij al deze kantoren anders zijn. Het is daarom aan te raden om de tarieven van de immokantoren goed met elkaar te vergelijken, zeker in verhouding tot de dienstverlening die geboden wordt.

De opbouw van de kosten

Niet alle immokantoren in de regio Antwerpen hanteren dezelfde prijzen De kosten hangen vooral samen met de geboden dienstverlening. In de meeste gevallen wordt er een percentage van de verkoopprijs berekend voor de service van het immokantoor. Dit kan slechts één procent zijn, maar het kan ook vier procent zijn. Dit wisselt sterk per kantoor. Daarnaast kunt u natuurlijk ook te maken krijgen met bijkomende kosten, afhankelijk van de service waar u gebruik van maakt. Zo kunnen er advertentiekosten in rekening worden gebracht. Zorg er altijd voor dat u alle kosten vooraf helder heeft, zodat u niet voor onverwachte financiële verrassingen komt te staan.

Wanneer betaalt u immokantoren in Antwerpen?

Het is vaak niet helemaal duidelijk wanneer een immokantoor in Antwerpen betaald dient te worden. Gebeurt dit nu vooraf, als de service nog verleend moet worden, of gebeurt dit achteraf? Dit kan per immokantoor verschillen, maar het meest gangbaar is een betaling ná het daadwerkelijk sluiten van de verkoop van de woning. U kunt dit uiteraard altijd vooraf navragen bij het immokantoor van uw keuze.

https://www.sinjoor.be