Laag libido: oorzaak

 

Laag libido

Bij een laag libido is de drang naar intimiteit laag. De oorzaak hiervan kan aan vele facetten liggen. Libido betekent de begeerte naar intimiteit. De hoogte van het libido is per persoon verschillende. Wij maken onderscheid in een laag, gemiddeld of hoog libido. Vaak is je libido het hoogst in de late puberteit tot en met je 25ste. Vanaf je 25ste jaar wordt je libido minder. Echter hoeft dit niet bij iedereen zo te zijn. Een man van 70 jaar kan nog steeds een hoog libido hebben.

Je libido wordt aangestuurd door hormonen en zijn erg beïnvloedbaar. Het belangrijkste hormoon en tevens waarschijnlijk ook de bekendste is het hormoon testosteron. Testosteron kan uitgedrukt worden in waardes. Wanneer de waardes laag zijn, dan is uw drang naar intimiteit ook laag, en andersom ook. Wanneer het percentage testosteron hoog is, dan is uw libido ook aan de hoge kant en pikt en sensuele prikkels sneller op.

Wanneer u een sterk verhoog libido heeft, dan spreken we van de term hyperseksualiteit. Is uw libido aan de zeer lage kant, dan spreekt men van anafrodisie.

 

Oorzaken van een laag libido

Een laag libido wordt vaak gekenmerkt aan een mix van verschillende oorzaken. Hieronder de meestvoorkomende.

  • Stress: stress kan door van alles veroorzaakt worden en heeft vaak een negatieve uitwerking op de gezondheid en op het libido. Men is sneller chagrijnig en kan zich niet goed ontspannen. In plaats van prikkelende gedachtes denkt men aan zware zaken. Indien stress bij u de oorzaak is, dan is het belangrijk om te proberen je hoofd leeg te maken. Spreek met je partner bijvoorbeeld af, dat jullie je nu op elkaar gaan focussen.

  • Weinig beweging: doordat men over het algemeen enorm druk is, beweegt men minder. Men neemt liever snel de bus of pakt de auto om op bestemming te komen. Echter heeft een mens minstens 60 minuten beweging per dag nodig. Loop iedere dag bijvoorbeeld een blokje om of pak de fiets.

  • Verlaagde gezondheid: een verlaagde gezondheid ontstaat vaak door ongezond eten en weinig beweging. Echter is een verlaagde weerstand gemakkelijk te verhelpen. Probeer het eens een week uit. Neem iedere dag 2 tot 3 stuks fruit en zorg ervoor dat je op een dag tenminste 200g groente consumeert.

Libido verhogende middelen

 

http://www.libidoxl.nl/