Met Douglas hout blijft uw schutting jarenlang mooi

Als u een nieuwe schutting in uw tuin wilt plaatsen dan kunt u het beste kiezen voor hout dat tegen een stootje kan, zoals bijvoorbeeld Douglas hout. Dit houtsoort is erg geschikt voor buitengebruik omdat Douglas hout erg stevig en sterk is. Het hout kan tegen de nodige weersomstandigheden zoals regen, wind en zon. Vooral in Nederland waar we te maken hebben met een zeer wisselend klimaat, is het handig om voor uw tuin gebruik te maken van stevig en duurzaam hout. Dit geldt ook voor tuin- en bouwbedrijven, door voor dit houtsoort te kiezen gaan de bouwprojecten extra lang mee.

Denk aan de bossen met Douglas hout van gecertificeerde zagerijen

Als u om het milieu geeft, dan doet u er goed aan om voor Douglas hout afkomstig van gecertificeerde zagerijen te kiezen. Zagerijen met een PEFC-certificaat houden zich namelijk bezig met duurzaam bosbeheer. Douglas hout is afkomstig van de douglasspar, net als zijn hout is deze boom erg mooi en stevig. Het hout heeft een warme roodbruine kleur en geeft ook uw buitenmeubelen of buitenconstructies een warme teint. Als u uw hout bij Tuinhout Compleet aanschaft dan bent u er zeker van dat het hout afkomstig is van duurzame en gecertificeerde zagerijen. De bomen zijn bovendien allemaal van Europese bodem.

Douglas planken voor allerlei toepassingen

Met Douglas planken kunt u veel kanten op. Het veelzijdige houtsoort is voor vele constructies geschikt. Vooral in de tuin bent u er met dit hout zeker van dat het nog jaren meegaat. De planken afkomstig van de douglasspar zijn bruikbaar voor het maken van schuttingen, schuren, ramen, kozijnen of zelfs het volledig bekleden van uw gevel. Naast Douglas planken kunt u ook kiezen uit Douglas balken en Douglas palen. Het is maar net wat u nodig heeft voor uw buitenconstructie. Ook voor het maken van meubelen kunt u met Douglas planken aan de weer. De planken verlenen zich uitstekend voor het maken van (buiten)meubelen.