Oorzaak en oplossing laag libido man

 

Oorzaken laag libido man

Een laag libido bij mannen komt vooral op oudere leeftijd veelvoudig voor. De oorzaak hiervan is vaak te wijten aan een aantal verschillende componenten. Een mix dus van kwaaltjes of leefgewoontes die een laag libido in de hand werken. Hieronder de meest voorkomende oorzaken van een laag libido bij mannen.

  • Spanningen en vermoeidheid: spanningen kunnen gemakkelijk ontstaan, bijvoorbeeld in relationele sfeer maar ook door andere aspecten. Vermoeidheid treedt sneller op door spanningen. Het is dus noodzaak om beide aspecten aan te pakken. Pak je rust en sport je spanningen weg.

  • Lichamelijke klachten en ziektes: wanneer je last hebt van lichamelijke klachten zoals overgewicht, ziektes of continu pijn ervaart. Is dat nou niet bepaald bevorderend voor het libido. Om hier iets aan te doen is het wellicht raadzaam om de huisarts te bezoeken. Wellicht dat je daar al bent geweest voor je bestaande klachten, maar heb je je lage libido wel eens aangekaart? Het is heel goed mogelijk dat de huisarts dan iets voorschrijft waar je wat aan hebt.

  • Alcohol: drink je veel alcohol? Dan kan dat weleens de oorzaak zijn van een verminderd libido. Alcohol zorgt er tevens ook voor dat een erectie krijgen erg lastig wordt. Dus indien je dan een keertje zin hebt, is de kans groot dat je last heb van een erectiestoornis.

  • Te weinig van het hormoon testosteron: testosteron zorgt er namelijk voor dat jij van dingen opgewonden wordt. Wanneer het hormoon niet tot nauwelijks bij jou aanwezig is, is je libido standaard laag. Om hier wat aan te doen zou je libido verhogende middelen kunnen uitproberen.

Vaak spelen meerdere zoals hierboven beschreven componenten een rol. Erg vervelend maar gelukkig is er wel iets aan te doen.

 

– Klik voor meer informatie over libido verhogende middelen

 

http://www.libidoxl.nl/libido/