China Works
Woning en Tuin

Traprenovatie

Traprenovatie voorkomt ongelukken

Ik ben een aantal jaren geleden met mijn gezin verhuisd naar een ander huis. We kwamen uit een kleine nieuwbouwwoning, waar alles nieuw en mooi afgewerkt was. We hadden echter meer ruimte nodig toen er meer kinderen kwamen, en besloten daarom op zoek te gaan naar een grotere woning. We hebben uiteindelijk een prachtig oud huis gekocht en dit grotendeels opgeknapt. Er moesten heel wat grote verbouwingen plaatsvinden en hele ruimtes moesten worden aangepakt, maar het is erg mooi geworden. We zijn erg tevreden met het resultaat, maar er is een ding dat nog niet perfect is in ons huis: de trappen. We hebben drie trappen in ons huis: eentje naar de bovenverdieping, eentje naar de zolder en een keldertrap. De keldertrap is gemaakt van beton; de twee trappen die naar boven gaan zijn van hout. Deze laatste twee zijn eigenlijk het vervelendst, omdat ze erg versleten zijn. Omdat het een oud huis is, zijn de treden erg vaak gebruikt en zijn er in de loop der jaren grote slijtvlakken in ontstaan, waardoor er een soort van kuilen in de treden zitten. Deze kuilen zijn door de slijtage bovendien erg glad geworden, waardoor het een beetje gevaarlijk aan het worden is om op de trap te lopen. Als je op een normale manier en met een normaal tempo de trap op en af gaat, is er niets aan de hand. Maar als je mijn kinderen bent en denkt dat het een speeltoestel is, kan het minder goed met je aflopen: alle drie mijn kinderen zijn al een aantal keren van de trap gevallen. Er zijn nog geen ernstige ongelukken gebeurd, maar dit wil ik graag zo houden: daarom hebben we toch maar besloten om een traprenovatie te laten uitvoeren. We dachten altijd dat dit een grote kostenpost zou worden en dat het halve huis hiervoor weer verbouwd moest worden, waardoor we de traprenovatie zo lang hebben uitgesteld. Maar dat bleek heel erg mee te vallen: in één dag hebben ze alle drie de trappen gerenoveerd, en er hoefde niks te worden afgebroken! Achteraf was de traprenovatie door Intven dus een erg slimme zet, die net op tijd kwam, anders waren er misschien wel ongelukken gebeurd.

Laat je traprenovatie uitvoeren door specialisten

We hebben ons, toen we besloten hadden om een traprenovatie uit te laten voeren, eerst verdiept in de mogelijkheden. We kwamen al snel bij het bedrijf Intven: zij renoveren je trappen op een gemakkelijke en zeer efficiënte manier, en dat voor een hele lage prijs. We konden zelf een kleur uitzoeken en ze kwamen bij ons thuis om te praten over de mogelijkheden. Omdat het bedrijf geen grote showroom of ander groot bedrijfspand heeft, is het relatief goedkoop om je traprenovatie door hen te laten uitvoeren. De keldertrap is bij ons ook een probleem, omdat de betonnen treden erg koud zijn en de trap best wel lang is. Door de koude en vochtige treden heeft nooit iemand zin om de kelder in te gaan, wat erin resulteert dat mijn kinderen zo snel mogelijk op en neer rennen als ze eens iets moeten ophalen. Ik vind dit levensgevaarlijk, omdat de trap van beton gemaakt is, dus is de val erg hard. Daarom besloten we om direct tot een traprenovatie voor alle drie de trappen in huis. We zaten nogal in over de grote kuilen in de treden van de houten trappen, omdat we bang waren dat de hele trap eruit moest omdat de kuilen niet te repareren waren, maar dit viel heel erg mee. Met een speciaal soort kit vullen ze de gaten op en plakken er eigenlijk een compleet nieuwe trede overheen. De traprenovatie heeft ervoor gezorgd dat traplopen weer veilig is, omdat er speciale antislipstrippen op de treden zijn aangebracht: deze zorgen voor extra grip op de treden, zodat je niet uitglijdt. Ik loop zelf geregeld met een volle wasmand naar boven of naar beneden, en als je niet goed ziet waar je loopt ga je gemakkelijker onderuit, helemaal op een gladde trap. Daarom heeft ook voor mij de traprenovatie heel veel positiefs gebracht!

Intven renoveert al je trappen

We hebben dus uiteindelijk besloten tot een traprenovatie van alle drie de trappen in ons huis. We konden uit meer dan honderd opties zelf een kleur kiezen voor de nieuwe treden, die toen de traprenovatie uitgevoerd was al was aangebracht. Daardoor konden de monteurs de nieuwe treden direct plaatsen en konden we de trap ook direct gebruiken. Omdat de nieuwe treden over de oude worden geplaatst, hoeft er ook niets te worden afgebroken, waar we van tevoren zo bang voor waren. We vonden het fijn dat we zelf wat te kiezen hadden wat betreft de kleur van de nieuwe trap en dat we zelf eigenlijk helemaal geen last hadden van de traprenovatie. Enkele goede services, die het bedrijf Intven levert:

  • Verschillende kleurmogelijkheden: uit een kleurstaal kun je uit heel veel verschillende kleuren de kleur kiezen die jij graag wilt, die bij je inrichting past of die je gewoon mooi vindt.
  • Duo-treden: deze treden worden bij de traprenovatie bovenop de oude geplaatst, waardoor er niets afgebroken hoeft te worden. Ook de zijkanten van de treden kunnen worden aangepakt.
  • Antislipstrip: een speciale strip wordt aan het einde van de treden aangebracht, waardoor je minder snel uitglijdt en de trap dus nog veiliger wordt. De strips hebben extra profiel, waardoor je nóg veiliger je trap kunt gebruiken.

Kortom: laat je traprenovatie uitvoeren door Intven!

http://www.intven-traprenovatie.nl/