China Works
Zakelijk

Waar moet ik opletten bij het online bestellen van printpapier

Online printpapier bestellen

Printpapier is er in vele soorten, maten en kleuren. Bij het kiezen van printpapier dat bij uw doeleinden past zijn er een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden.

1.      De dikte van het printpapier

Het is eigenlijk heel eenvoudig: hoe dikker het papier hoe beter de kwaliteit. En hoe dunner het papier hoe goedkoper het is.

Maar het is ook zo dat hoe dunner het papier is hoe doorzichtiger het is. Bij dun papier kan het dus gebeuren dat de inkt doorlekt naar de andere zijde van het papier.

Dik printpapier straalt kwaliteit uit en de inkt lekt niet naar de andere kant. Let wel dat uw printer goed is ingesteld om dik papier te verwerken.

Maar omdat niet alles wat u print van het grootste belang is hoeft u niet altijd voor dik papier te kiezen. Het is daarom aan te raden om voor printpapier met verschillende diktes te kiezen, zodat u voor iedere toepassing de juiste papierdikte heeft.

2.      Wat is het doel?

Voor verschillende doelen zijn er verschillende soorten papier. Wanneer u een tekstdocument print is een gewoon A4-formaat printpapier prima. Maar als u foto’s wilt printen kunt u natuurlijk beter speciaal fotopapier gebruiken. Voor een flyer die in grote hoeveelheden gemaakt wordt, en vaak slechts kort gelezen wordt, kunt u beter een goedkoper papiersoort kiezen. Maar bij een presentatie of rapportage wilt u kwaliteit uitstralen en is een dikkere papiersoort aan te raden.

3.      Gaat u in zwart-wit printen of in kleur?

Voor printen in zwart-wit volstaat standaard A4 printpapier van 80 gram. Wilt u echter in kleur printen dan is het beter om voor een hogere kwaliteit printpapier te kiezen omdat er anders een kans is dat de inkt doorlekt naar de andere kant van de pagina.

4.      Welke printer?

Gebruikt u een laser- of een inktjetprinter? Voor een inktjetprinter hebben we printpapier waar een dunne coating op is aangebracht dat het uitlopen van de inkt voorkomt. En printpapier voor een laserprinter heeft weer een hogere witheid, gladheid en is zwaarder.

Bestel uw printpapier online bij Valeda

Valeda is gespecialiseerd in alle soorten printpapier alledaags tot speciaal, van wit tot vele kleuren en van lichtgewicht tot zwaar. Wij hebben printpapier uit voorraad leverbaar en snel bij u geleverd, thuis of op kantoor.

Voor gratis advies kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag!

http://www.valeda.nl/papier/printpapier.html