China Works
Internet

Wat is het toch snel gegaan

Als ik zeg: “Wat is het toch snel gegaan”, dan heb ik het natuurlijk over de ontwikkelingen op het internet. Zo lang bestaat het allemaal niet eens en niemand kan meer zonder. Ik kan me nog de tijd herinneren dat het internet zo langzaam was dat je een cursus Spaans kon doen in de tussentijd dat je computer iets aan het downloaden was. Dat is tegenwoordig wel even anders want we hebben internet via glasvezelbekabeling.

Alhoewel het behoorlijk snel gaat, zeker in vergelijking met vroeger, gaat het ons nog niet snel genoeg. Dat komt doordat in huis het internet dat via de glasvezel binnenkomt verder gaat via UTP kabels. De hoogste categorie UTP kabels zijn al behoorlijk snel maar niets kan toch op tegen glasvezel. Het is blijkbaar niet te doen om in huis glaszezelkabel aan te leggen. Dat komt doordat het glasvezel fusielassen een nogal specialistisch karweitje is om te doen. Dat kan niet iedere goedwillende hobbyist. En het zal ook wel duur zijn maar daar heb ik mij niet in verdiept.

Ook de WiFi in huis kan erg tegenvallen qua snelheid als je modem niet meer met zijn tijd mee kan. Voor een optimale WiFi beleving moet je eigenlijk zowat elk jaar een nieuw modem kopen maar dat doet niemand. Ik in ieder geval niet.

Vooral de jeugd vindt WiFi erg belangrijk. Dat merk je als je eens buiten het bereik van een WiFi netwerk komt en je kunt geen 3G gebruiken omdat dat veel te duur is. Dat heb je in het buitenland. Gelukkig heeft onze Neelie Smit Kroes er goede afspraken over gemaakt binnen Europa. Maar buiten Europa kun je beter geen 3G gebruiken. Maar buiten het bereik van een WiFi netwerk liggen onze kinderen eraf. Het lijkt wel of ze dan geen zuurstof meer krijgen.

 

http://www.optinet.nl