China Works
Image default
Woning en Tuin

Zelfvoorzienend leven

Zelfvoorzienend leven begint bij zelfvoorzienend wonen vinden we bij House of Lo. Door de manier van wonen aan te passen, wordt er al een hele stap gezet naar een zelfvoorzienend leven. Leven krijgt een ander karakter. Tegenwoordig wordt het leven steeds individualistischer, terwijl het vroeger echt om overleven ging en dus afhankelijk was van anderen. Er zijn een aantal dingen om stappen te zetten richting een zelfvoorzienend leven. Eén daarvan is om voor een alternatieve woonvorm te kiezen.

Alternatief wonen

Met alternatief wonen wordt bedoelt: een andere manier van wonen dan de norm is. De norm is nu nog om te wonen in een vrijstaand huis, rijtjes huis, een flat of iets er tussenin. Toch zijn er steeds meer mensen die gaan afwijken van deze norm. Wanneer mensen een huis laten bouwen wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Een prefab woning laten bouwen of een prefab schuurwoning laten bouwen zijn voorbeelden van alternatief wonen. Binnen deze opties zijn er nog meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan het uiterlijk van de woning. Dit is geheel naar eigen wens te bouwen. Zo kunnen er bijvoorbeeld prefab notariswoningen gebouwd worden of prefab tiny houses en ga zo maar door.

100% zelfvoorzienend

Om een stapje verder te gaan dan alleen een duurzame woning aanschaffen, is zelf eten verbouwen een goede tweede stap. Door een eigen moestuin aan te leggen en daarbij seizoensgebonden groenten en fruit te verbouwen, kan er grotendeels zelf voor voedsel gezorgd worden.

Ook kan er zelf energie opgewekt worden door bijvoorbeeld de woning te voorzien van zonnepanelen. Hierdoor wordt de woning zelfvoorzienend op het gebied van elektriciteit. Het huren van zonnepanelen is trouwens ook mogelijk. Zo is de investering ook iets minder in één keer.

Om het plaatje compleet te maken en 100% zelfvoorzienend te gaan leven, kan er water worden hergebruikt. Een regenton aanschaffen kan hiervoor echt al een hele goede stap in de goede richting zijn. Op de lange termijn kan er gedacht worden aan een waterzuiveringssysteem.

https://houseoflo.nl/