China Works
Webdesign

Webwinkel starten en de promotie regelen

Een webwinkel starten is helemaal niet moeilijk, het neemt ook weinig tijd in beslag. Je opent direct een nieuwe webshop in Shoptrader, kiest een layout en gooit er wat producten in. Het echte werk begint pas na het ontwerpen van je eigen webwinkel. Na de webwinkel starten moet je deze ook aan de man brengen. Je verkoopt niet alleen producten in de webwinkel, je moet ook de webshop zelf onder de aandacht brengen. Dat doe je via SEO, social media en online marketing. We leggen je hieronder uit hoe je dat kunt doen.

 

1. SEO

Bij een webwinkel starten moet je de SEO niet vergeten. Dat betekent Search Engine Optimization. Door de webshop en achterliggende pagina’s van de juiste informatie te voorzien word je beter gevonden door zoekmachines als Google waardoor je automatisch hoger zult ranken. In Shoptrader verloopt dit deels automatisch, de finetuning kun je zelf regelen.

 

2. Social Media marketing

Je bent klaar met de webwinkel starten en nu moet je promotie maken. Je opent een bedrijfspagina op Facebook en andere social media sites. Verzin leuke promoties en aanbiedingen, koppel die aan jouw Shoptrader winkel. In het systeem kun je snel prijzen aanpassen en promotionele acties voeren.

 

3. Nieuwsbrieven

Je kent waarschijnlijk MailChimp wel, dat is een tool om effectief nieuwsbrieven op te stellen en te versturen. Na de webwinkel starten kun je nieuwsbrieven maken die je aan jouw klanten verstuurd. Je kunt deze informatie koppelen aan producten in jouw webshop.

 

4. Affiliate Marketing

Bied jouw producten aan via diverse kanalen zoals Google, Marktplaats, Kelkoo en Beslist. Binnen Shoptrader is dat met enkele klikken in gang gezet, laat andere mensen voor jou klanten werven! Hoe meer ingangen je hebt hoe groter de kans dat je producten en diensten kunt verkopen.

 

De webwinkel starten is slechts één stukje van de puzzel. Na het eerste ontwerp begint het echte werk pas. Wanneer je kiest voor een platform waarin je marketing, promotie en SEO makkelijk invulling kunt geven en beheren zul je een hogere conversie realiseren, en meer omzet maken. Begin vandaag nog met je eigen webshop en schreeuw het van de hoogste daken!

http://www.e46.nl/internet/webshop-beginne/