China Works
Onderwijs

Als projectmedewerker aan de slag

Wil je een gevarieerde baan en vind je het leuk om verantwoordelijk te zijn voor het administratieve reilen en zeilen van een of meerdere projecten? Dan is de opleiding projectmedewerker het waard om je in te verdiepen. Een project heeft een duidelijk begin en einde, het kan een heel groot of kleiner project zijn en je kunt met veel of weinig collega’s aan dit project werken. Hierdoor is er veel variatie gedurende je werkdag. Bij meerdere kleinere projecten dien je de deadlines en budgetten goed in de gaten te houden. Soms kunnen deadlines op hetzelfde moment vallen, waardoor je goed moet kunnen plannen. Stressbestendigheid is dan een belangrijke eigenschap, want je zult met ongeplande gebeurtenissen moeten kunnen omgaan en misschien wat langer dan normaal door moeten werken.

Communicatie- en organisatietalent

Het is prettig als je van nature graag plant en organiseert. Het bijhouden van allerlei administratieve zaken, zoals het archief, de facturen en de tussentijdse mijlpalen houden je dagelijks goed bezig. Ook blijven communiceren met de projectleden bij nieuwe ontwikkelingen of na vergaderingen is van belang. Iedereen dient op de hoogte te zijn van dezelfde inhoud. Dit betekent dat er bij bijeenkomsten door jou verslag wordt gedaan van alle inhoudelijke en procesmatige zaken. Je ondersteunt het hele proces van een project van A tot Z.

Structuur van start tot eind

Het opzetten en bijhouden van een duidelijk structuur in de projectorganisatie hoort tot jouw verantwoordelijkheden. Hierdoor kun je bij elke vraag die je van een projectlid krijgt, het antwoord of werkdocument terugvinden in het betreffende structuuronderdeel. Je hebt het overzicht en je werkt secuur. Je kijkt ook wat verder dan je neus lang is, zodat je optimale ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering van het project kunt bieden. En de organisatie van de evaluatie na afloop van het project neem je ook nog voor je rekening.