China Works
Image default
Woning en Tuin

De speciale poortopener: de gsm-poortopener

Een poortopener vergroot uw veiligheid en gemakt. Koopt u een kwalitatief product, dan heeft u er daarnaast jarenlang plezier van. Degelijke poortopeners koopt u bij deskundige bedrijven, zoals Poortland in België. Een poortopener werkt middels een kastje met een zendertje in. U kunt het vergelijken met de functie van uw afstandsbediening voor de televisie. Het nadeel hiervan is dat u het kastje kunt vergeten of kwijtraken. Daarom is het in deze tijd ook raadzaam te kijken naar een gsm-module voor uw poort.

Wat is een gsm-poortopener?

Aangezien iedereen wel een smartphone heeft, is het handig om deze draadloze techniek te gebruiken voor de aansturing van uw poorten. Hiervoor is een kastje met antenne nodig, de gsm-module, dat het inkomende signaal van uw telefoon koppelt aan een uitgaand signaal. Dit signaal activeert uw poort te openen of te sluiten voor mensen met een vertrouwd telefoonnummer. Poortland adviseert u graag over de mogelijkheden van een dergelijke gsm-poortopener.

Hoe vindt de communicatie plaats?

Het is eigenlijk vrij eenvoudig hoe de gsm-module te werk gaat. U belt voor de poort met uw telefoon naar het nummer van de module. De module herkent vervolgens uw telefoonnummer, waarna de poort voor u opengaat. Er worden hiervoor geen telefoonkosten in rekening gebracht, want de uitgang van de gsm-module schakelt op basis van nummerherkenning. Wanneer er een nummerherkenning tot stand is gebracht, wordt de connectie meteen verbroken.   

De kosten van een gsm-module zijn moeilijk te geven

Een vaste prijs van een gsm-module is moeilijk te geven, aangezien de kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren:

  • Wel of niet waterdichte behuizing
  • Het aantal sensoren die de module moet kunnen bedienen
  • Het aantal telefoonnummers, die herkend moeten worden door de module
  • Een slimme internetfunctie op de module
  • De aan- of afwezigheid van een ingebouwde simkaart
https://www.poortland.be/