China Works
Woning en Tuin

Rieten dak aanschaffen?

Als je een rietendak wilt is het enorm belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden voordat je daadwerkelijk tot aankoop en plaatsing overgaat. Dit kan je namelijk op de langere termijn fors geld en tijd schelen, op de langere termijn zal het dus alleen maar voor voordelen zorgen.

Over het algemeen beschouwen mensen huizen met rieten daken als chique en anders dan de rest mits het goed en netjes onderhouden is natuurlijk. Een mooi dak met riet zorgt voor een meerwaarde van je huis, tegenwoordig is het riet zo sterk en mooi dat het gewoon jaren mee kan gaan zonder dat het er slecht uit komt te zien. Vroeger was het zo dat mensen eigenlijk alleen maar dakpannen op hun huis wilde hebben, dit was namelijk een teken van welvaart en luxe dus dit wilde veel mensen die het goed hadden dan ook uitstralen. Als we het nu bekijken is dit dan aardig veranderd, nu is het namelijk zo dat een huis met een rieten dank er luxe uitziet in vergelijking tot een huis met een gewoon pannen dank.

Het is ook enorm belangrijk dat je goed riet koopt, het is namelijk een lelijk gezicht als je huis beschikt over goedkoop riet die tevens niet van heel hoge kwaliteit geniet. Opden duur zal dit alleen maar sneller aan vervanging toe zijn. Als je slecht riet hebt kan dit op den duur ook voor problemen zorgen bij de verkoop van je huis, je wilt natuurlijk juist dat het riet voor een meerwaarde zorgt bij je huis. Als je kiest voor een rieten dak is het ook enorm belangrijk om te weten dat je meer premie gaat betalen, dit komt natuurlijk omdat het een stuk risicovoller is dan een dak met gewone dakpannen. Laat je dus altijd eerst goed informeren voordat je overgaat tot plaatsing en aankoop van een rieten dak.

 

http://www.rietwerk.nl/