China Works
Image default
Mode en Kleding

Welke druktechnieken zijn er voor kleding?

Voordat je dat T-shirt maakt, wil je misschien weten welke afdrukmethode je moet gebruiken. Hoewel de hittepers en zeefdruk tegenwoordig de twee meest voorkomende en populaire methoden van afdrukken zijn, zullen we nog 3 andere methoden beschrijven. Dat is belangrijk als je klanten wilt houden. Klanten kunnen uit jouw verkooppijplijn glippen als ze niet krijgen wat ze willen. Klanten zijn slim geworden; ze kennen de verschillende printmethodes. In je carrière zul je zien dat een groot percentage van je klant een voorliefde heeft voor een bepaalde drukmethode.

Welke technieken zijn er?

Zeefdruk

Het is de meest voorkomende bij de profs als er wordt gekozen voor shirt bedrukken. Om deze methode te laten werken, heb je een stencil en een nylon gaas nodig. Je zet het sjabloon op, dat wordt vastgehouden door het nylon gaas. Een waterdicht materiaal blokkeert de negatieve ruimte die je wilt ontwerpen. De negatieve ruimte is het enige deel dat doorlaatbaar is voor de kleurstof. Inkt wordt dan overstroomd in het scherm.

De zeefdrukmethode is ideaal voor het printen van hoogwaardige t-shirtontwerpen, omdat het een ultieme replicatie van het ontwerp garandeert. De zeefdrukmethodes geven een overhemd een unieke, schattige en indrukwekkende look waar de klant van houdt.

Kleursublimatie

Sublimatie werkt goed op lichte overhemden of stoffen. Het kost om een kleurstofsubstraat te produceren, maar uiteindelijk krijgt de klant een professioneel gemaakt overhemd van experts.

Om met deze methode de beste resultaten te behalen, moet je een grondige kennis hebben van kleursublimatie. Kleursublimatie is perfect voor het bedrukken van polyesterachtige crèmekleurige stoffen. Ze zijn meedogenloos als je katoenen stof naar het toneel brengt.

Je hebt een speciaal soort kleurstof nodig die vloeibaar is. De vloeistof droogt op wanneer deze in aanraking komt met het polyesterweefsel. Als het goed is opgedroogd, stolt het op de stof, dan kun je warmte en druk uitoefenen om sublimatie te laten plaatsvinden.

Wanneer het vaste weefsel wordt blootgesteld aan hitte en druk, verandert het in gas. De stofmoleculen zetten dan uit en het gas nipt tussen de opening die in het doek verschijnt. Uiteindelijk trekken de moleculen weer samen als je de warmte weghaalt.

 

https://www.omnishirt.be/t-shirt-bedrukken.html