China Works
Eten en drinken

Gas, houtskool of elektriciteit? De fundamentele BBQ beslissing

Als je op zoek bent naar de perfecte BBQ, is de eerste vraag de energiebron. Je hebt de keuze tussen: gas, elektriciteit en houtskool of hout

BBQ op gas

Gas BBQ’s zijn een goede keuze voor mensen die regelmatig bbqueen. Ze worden zeer snel heet, zijn gemakkelijk schoon te maken en bieden veel mogelijkheden voor de voorbereiding. Wij adviseren modellen met meerdere branders, die afzonderlijk en bij voorkeur traploos regelbaar zijn.

Zo kun je steaks bakken op een hoog vuur terwijl je ernaast een forel op een laag vuur bakt.

De branders worden met een druk op de knop aangestoken door middel van elektrische ontsteking. Onderkasten en zijtafels bieden veel opbergruimte. De fabrikant Weber biedt een uitgebreid assortiment gasroosters uit het hogere prijssegment.

Houtskool BBQ

Houtskool BBQ’s zijn de klassiekers – veel fijnproevers zweren bij het typische rookaroma dat hierbij wordt gecreëerd. In de regel zijn ze veel goedkoper dan gastoestellen. De modellen met actieve ventilatie maken ook een bereiding zonder rook mogelijk. Dit maakt ze ideaal voor iedereen die rekening wil houden met zijn buren.

Elektrische BBQ

Elektrische BBQ’s produceren helemaal geen rook. Daarom worden ze aanbevolen voor barbecues op het balkon en in het appartement. Dergelijke elektrische balkonapparaten kunnen direct op tafel worden geplaatst. Grote varianten hebben 2 borden: een geribbelde voor biefstuk en worst en een gladde voor vis. Ook de vorm is belangrijk.

Op dit moment zijn de ronde modellen zijn erg populair – ze weerspiegelen de warmte perfect. Daarin kun je grote braadstukken, ribben of meerdere kippen bereiden. Vlees en vis kunnen bij lage temperaturen in een roker gerookt worden. Aromatische houtsnippers kunnen worden verbrand.

https://www.debbqwinkel.nl