China Works
Woning en Tuin

Binnendeuren: Verbind je kamers met binnendeuren

Binnendeuren kunnen meer doen dan je van buitenaf kunt zien. Ze verbinden kamers met elkaar, dragen in belangrijke mate bij aan de warmte-isolatie, voorkomen tocht en zien er ook nog eens goed uit. Reden genoeg om wat meer tijd te nemen bij het kiezen van de juiste binnendeuren.

Het is het beste om de binnendeur en het kozijn samen te kopen. Bij binnendeuren is naast een aantrekkelijk uiterlijk ook het interieur doorslaggevend: de kwaliteit van een binnendeur kan worden bepaald aan de hand van de stabiliteit en de thermische en akoestische isolatie.

Functie van binnendeuren

De functie van binnendeuren zal je aankoopbeslissing aanzienlijk beïnvloeden. Voordat je nadenkt over vorm, oppervlakte materiaal en vulling, moet je in staat zijn om de volgende vragen te beantwoorden: Hoe vaak en in welke mate wordt je nieuwe binnendeur gebruikt? Moet deze bijzonder stabiel zijn? Moet de deur een lichte uitsparing hebben? En welke kamers scheidt of verbindt de deur?

Binnendeuren van hout die bestemd zijn voor bijvoorbeeld de badkamer, moeten volledig afgesloten zijn om beter bestand te zijn tegen vocht. De deuren van de slaapkamers vereisen daarentegen een goede geluidsisolatie om een goede nachtrust te garanderen. Als er twee verschillende verwarmde kamers zijn aangesloten, moet je op de warmte-isolatie letten.

De toegangsdeuren van het appartement zijn ook binnendeuren! In dit geval moet de deur echter worden uitgerust met extra componenten voor warmte- en geluidsisolatie.

Aangezien de toegangsdeuren van de appartementen twee appartementen van elkaar scheiden, moeten ze daarom bijzonder sterk zijn om maximale veiligheid te garanderen. Beveiligingsdeuren kun je het beste kopen bij de vakhandel.

https://www.portesinterieures.be