China Works
Woning en Tuin

Landelijke hanglamp

Landelijke hanglamp

Landelijke hanglampen, zo krijg je nog meer sfeer in jouw huis.

Een interieur valt of staat met de verlichting. Verlichting is heel erg bepalend voor de sfeer en de uitstraling van je interieur. Elk interieur heeft zijn eigen sfeer en uitstraling en verlichting helpt om dat bijbehorende gevoel te versterken. Denk aan een industrieel interieur met hanglampen alsof ze zo uit de fabriek komen. Of een strak zwart/wit interieur met glanzende zilveren lampen.

Landelijk… Krijg warmte, kleur en sfeer.

Zelf houd ik ontzettend van de landelijke stijl. Het geeft de meeste warmte, kleur en sfeer. Landelijk is heel simpel gezegd eigenlijk ouderwets in een nieuw jasje gestoken. Denk aan het platte land en de daarin staande huizen en boerderijtjes. Waan je in die heerlijke stilte en (landelijke) rust. Met veel warme kleuren, hout gebruik en een gezellige sfeer. Hout is veel te vinden op het platte land dus dit materiaal vind je veel terug in een landelijk interieur. Ruw stenen vloeren, metalen accenten en warme tinten maken zo’n boerderij tot wat het is.

Om zo’n landelijk interieur helemaal af te maken kan je verschillende verlichting gebruiken. Hanglampen boven de eettafel en boven de zithoek bijvoorbeeld. Als je op vtwonen of Rivièra Maison zoekt vind je erg veel in die stijl, daar zit sowieso een landelijke hanglamp bij die bij je past. Er zijn koperen lampen, metalen lampen, zilverkleur lampen, witte textielen lampen en van alles te vinden.

Het gebruik van een moodboard.

Kijk wat qua kleurgebruik mooi past bij jouw meubels, vloer en de kleur op de muren. Maak bijvoorbeeld een moodboard met de kleuren in jouw huis en ga hiermee op zoek naar een hanglamp in webwinkels en gewone winkels. Vraag advies aan een verkoper als je twijfelt of dit dé landelijke vloerlamp is voor jou. Landelijk is tegenwoordig dé interieur trend dus er moet vast een hanglamp te vinden zijn in jouw kleurenschema die ook nog eens landelijk is.

Als je dan de perfecte lamp hebt gevonden, kies dan de goede plek. Hang je hem recht boven de tafel of misschien midden in de keuken? Bij een hanglamp is het ook handig je te bedenken dat, als je er onderdoor moet lopen, je hem niet te laag hangt. Als je contstant om de lamp heen moet lopen of zelfs je hoofd steeds eraan stoot ben je er gauw op uit gekeken. Hangt hij op de perfecte plek, dan heb je er veel plezier van en krijg je vast veel complimenten. Als het goed is haalt zo’n eyecatcher het hele interieur omhoog.

Hopelijk kan je met deze tips een mooie landelijke hanglamp vinden!

http://www.landelijke-lampen.nl/