China Works
Image default
Gezondheid

Slaapmaskers getest 2023

Slaapmaskers zijn de perfecte oplossing om die vervelende lichtbronnen te blokkeren! Nog belangrijker is dat het blokkeren van ongewenste lichtbronnen je hersenen kan helpen om de manier waarop het nodig is om te rusten uit te schakelen.

Of het nu gaat om knipperende lichten in je slaapkamer of dat je onderweg bent en de zon moet blokkeren als je op reis gaat, een oogmasker is een van de vele oplossingen om je te helpen een betere rust te ervaren. We hebben alleen de beste slaapmaskers voor jou samengesteld.

Slaapmasker kopen? let hierop

Blokkering van het licht: Een slaapmasker dat het licht niet blokkeert is als een zwembad zonder water. Daarom hebben we deze categorie zwaarder gewogen dan andere. Maskers die zelfs maar het kleinste barstje licht lieten zien, verloren een punt. We hebben het masker getest bij daglicht en ’s nachts in een minder dan pikzwart appartement in New York.

Materiaal: Als iets de hele nacht op je ogen moet zitten terwijl je slaapt, moet het zacht en ademend zijn. Tijdens het testen hebben we goed opgelet of de huid waar het masker op zat warm, koud of oncomfortabel aanvoelde. We hebben ook gelet op hoe onze ogen aanvoelden na een nachtrust met het masker op. Waren ze droog? Voelden ze verstikt aan? Hoe zachter en meer ademend het masker, hoe hoger de score.

Veelzijdigheid in gezichtsvorm: Geen twee gezichten zijn precies hetzelfde, en dat wordt duidelijk als je op zoek bent naar een oogmasker dat voor iedereen werkt. We beoordeelden elk masker op zijn geschiktheid voor verschillende gezichtsvormen en -groottes, neustypes, jukbeentypes en oogtypes. Hoe veelzijdiger, hoe hoger de score.

Algehele opbouw: We hebben de elastieken opgerekt, ze opgebold, gewassen, gedroogd en erop geslapen om te zien hoe ze het uithouden bij normaal gebruik. Daarna hebben we beoordeeld welke elastieken tegen een stootje konden, nog steeds werkten en er als nieuw uitzagen.
Verpakkingsgemak: Slaapmaskers zijn een populaire reisgenoot voor frequent flyers, en onze top keuze moest goed inpakken. We keken naar hoe het masker zelf het doorstond om in een koffer of tas te worden gepropt en of het werd geleverd met een eigen reistas. Maskers verloren punten voor het krijgen van gekreukt of beschadigd en ook voor het beschadigen van andere voorwerpen in de zak.

Gewicht: Toen we aan deze test begonnen, wisten we niet zeker of het

Voordelen slaapmasker

Blokkeert licht

De meeste slaapmaskers zijn goed in het blokkeren van het licht. Er zijn veel redenen waarom je last kunt hebben van een fel verlichte kamer. Je partner kan lezen of televisie kijken, of er kan fel licht binnenkomen door het raam, vooral als je in een hotel verblijft. Het is bekend dat licht invloed heeft op ons vermogen om in slaap te vallen, te blijven slapen en de REM-fasen van de slaap te betreden, dus de mogelijkheid om het licht te blokkeren is cruciaal voor een goede nachtrust.

Aanmaak van melatonine

Het elimineren van licht terwijl je slaapt is een cruciaal onderdeel van het behoud van het melatoninegehalte. Zelfs een halve seconde blootstelling aan een lichtbron kan uw slaapcyclus verstoren, dus in staat zijn om ongestoord te slapen in volledige duisternis is een belangrijke factor in het verkrijgen van een goede nachtrust.

Langere REM slaap

Om zich uitgerust te voelen, heeft jouw lichaam een bepaalde hoeveelheid tijd nodig in de slaapcyclus die bekend staat als REM (Rapid Eye Movement). De hoeveelheid varieert per persoon, maar ongeacht het exacte aantal uren dat een persoon nodig heeft, heeft het niet krijgen ervan gevolgen. Het grootste deel van onze dromen gebeurt tijdens de REM-cyclus, en dit is ook het deel van onze slaap dat verantwoordelijk is voor het herstel en de genezing. Door het dragen van een oogmasker kun je sneller in slaap vallen en langer in bed blijven, wat beide bijdragen aan meer REM-slaap.

https://www.starterslink.nl/de-beste-slaapmaskers-van-2021/