China Works
Internet

Dit is waarom je eigen naam als domeinnaam vastleggen slim is

De meerderheid van de mensen staat er niet bij stil; je naam vastleggen in een domeinnaam. Grote kans dat ook jij het nooit serieus overwogen hebt. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken waarom het je een voorsprong kan geven op anderen.

Je naam is (waarschijnlijk) niet uniek

De kans is aanzienlijk dat er nog iemand rondloopt die jouw naam draagt. Of een naam die sterk op jouw naam lijkt. Google jezelf maar eens. Wanneer je je eigen naam registreert als domein, is de kans behoorlijk dat jouw website (en visitekaartje) bovenaan de resultaten komt te staan. Ben je (bijna) naamgenoten voor en registreer je domein.

Jouw stukje internet

Vrijwel iedereen heeft een account op een sociaal netwerk. Deze sociale netwerken bevinden zich op websites. Bij deze websites registreer je een account, maar je hebt het account eigenlijk in bruikleen; het is niet officieel van jou.

Een eigen domeinnaam vastleggen zou dat wel zijn. Bovendien ben je dan niet afhankelijk van het mogelijke stoppen van een sociale netwerksite. Hoe dan ook, jouw domein zal altijd vindbaar blijven voor anderen.

Kickstart bij sollicitaties

Een goed uitziend eigen domein kan je helpen een goede en professionele indruk achter te laten bij toekomstige job interviews. Stel je voor dat je mensen kan verwijzen naar jouw online portfolio of website in plaats van een hoop papieren stencils. Dat is pas een visitekaartje.

Bouw aan je personal brand

Bevind je je zakelijk gezien in een niche? Of wil je een bepaalde niche gaan betreden? Begin met het maken van een naam voor jezelf via een blog. Wanneer je relevante en interessante stukjes schrijft over je niche, dan kunnen terugkerende lezers je gaan beschouwen als autoriteit binnen de niche. Dat heeft natuurlijk gunstige effecten op je personal brand en imago.

https://www.swx.be