China Works
Image default
Dienstverlening

Elektrische systemen testen

Als elektricien in Elektricien Vlaanderen moet je de elektrische code en veiligheidsrichtlijnen volgen. U moet het verschil weten tussen een geleider en isolator en ook een aardingsdraad. U zult waarschijnlijk apparatuur zoals multimeters en elektrisch gereedschap moeten meten en testen, evenals persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en ook gereedschapstassen en ladders. Mogelijk bent u verantwoordelijk voor het uitvoeren van tests op verlichtingsarmaturen of elektrische draden om ervoor te zorgen dat ze goed werken volgens de industrienormen. Uw rol kan ook het installeren van nieuwe bedrading in huizen of commerciële gebouwen omvatten volgens de blauwdrukken van architecten of ingenieurs.

Diagnose stellen van defecte systemen

Diagnose stellen van defecte systemen of apparaten en mogelijk componenten door alleen testapparatuur en handgereedschap te gebruiken om de oorzaak van een storing te lokaliseren en het probleem te verhelpen. Test componenten op continuïteit met een meter of met behulp van een ohmmeter. Het observeren van actie op de meter knop terwijl u aanraakt, leidt naar punten in het circuit. Markeer de locatie van gebieden met hoge weerstand op het schematische diagram, zodat ze later kunnen worden gerepareerd door elektriciens of andere elektriciens: Onderzoek elektrische circuits op doorgebrande zekeringen. Zoek naar losse verbindingen en losse draden of misschien gebroken draden en kortsluitingen. Er kan ook de aanwezigheid zijn van gezekerde verbindingen (schakelaars) en verbrande isolatie op draden die de gespecificeerde temperatuur limieten overschrijden (veroorzaakt door overbelasting). Vergeet niet om een ​​stroomsterkte tester te gebruiken die is aangesloten op de lijn terminals bij het diagnosticeren van de defecte systemen.

Wat doen elektriciens?

Elektriciens installeren en onderhouden en repareren ook elektrische systemen. Deze elektriciens installeren ook nieuwe apparatuur en apparaten. Elektriciens moeten blauwdrukken kunnen lezen en de elektrische code kunnen volgen. Werkgevers geven de voorkeur aan afgestudeerden van de middelbare school die cursussen hebben gevolgd in algebra of geometrie en trigonometrie, evenals in natuurkunde. Sommige werkgevers geven de voorkeur aan een associate’s degree in beroepsopleiding of een tweejarige hbo-opleiding in elektrische technologie. Het helpt om te weten wat ze niet doen om te begrijpen wat elektriciens precies doen. Elektriciens installeren geen nieuwe energiecentrales of transmissielijnen. Ze ontwerpen ook geen elektrische systemen. Ze installeren en onderhouden in plaats daarvan de apparatuur die uw huis of bedrijf van stroom voorziet en werken met andere technologieën om het dagelijks soepel te laten werken. Elektriciens hebben een breed scala aan vaardigheden en ervaring, maar deze verschillende vaardigheden en technieken kunnen allemaal worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: het installeren van elektrische systemen en het onderhouden van bestaande systemen.