China Works
Image default
Woning en Tuin

Veiligheidsfolie tegen inbraak

Voel jij je nog veilig thuis? Steeds meer mensen voelen zich steeds minder veilig in hun eigen huis. En dat zou eigenlijk niet moeten. Want een huis moet een veilig punt zijn. Een plek waar je tot rust kunt komen en waar je je geen zorgen hoeft te maken voor eventuele inbraken of iets dergelijks. Toch zijn inbraken aan de orde van de dag en dieven komen op de meest vreemde manieren je huis binnen. Een goed slot op de deur is zeker geen overbodige luxe. Maar wil je jezelf nog beter beschermen tegen diefstal en inbraak? Dan is het gebruik van veiligheidsfolie op ramen echt aan te bevelen.

Misschien heb je nog nooit eerder van veiligheidsfolie gehoord. Maar het is dus een folie dat je op je ramen aanbrengt en deze zorgt ervoor dat je raam zodra deze gaat barsten, toch bijelkaar blijft. De plaklaag houdt dus als het ware, het hele glaswerk bij elkaar. Dit geeft twee voordelen:

1: het is veiliger

2: het werkt inbraakwerend

We zullen nu op deze twee punten nader ingaan. Punt 1, het is veiliger: dat komt omdat het raamfolie alle glasscherven die ontstaan, bijelkaar houdt. Je zult dus geen rondvliegend glas hebben. En dus geen mensen met nare schaaf en snijwonden. Om deze eigenschappen wordt het veiligheidsfolie veel gebruikt bij kinderverblijven, scholen, kinderopvang en andere situaties waarbij kinderen aanwezig zijn.

Punt twee, het werkt inbraakwerend, komt dus omdat het raamfolie de scherven bijelkaar houdt. De dief kan dus als het ware geen gat in het raam slaan om doorheen te kruipen. Dit folie wordt dan ook wel anti inbraakfolie genoemd. En dit is dan weer verkrijgbaar in verschillende gradaties.

Het prettige van veiligheidsfolie is dat men het niet op je ramen ziet zitten. Het is geheel doorzichtig. Geen nadelen dus, alleen maar voordelen! Er zijn uiteraard meerdere winkels die dit soort folies verkopen. Een goede ervaring hebben wij met Plakfoliewebshop.nl. Hier kun je namelijk ook als particulier terecht en kun je ook kleinere stukken op maat bestellen.