China Works
Image default
Mode en Kleding

Zorgen voor uw lederen aktetas

Als u gaat investeren in een kwaliteitsleren aktetas van Cowboysbag, heeft het alleen maar zin als u ook voor uw investering zorgt. U weet dat over uw eigendom en uw portefeuille – vergeet dus niet de lederen aktetas aan uw zijde.

Regelmatig conditioner aanbrengen

Breng minstens één keer per jaar een hoogwaardige lederconditioner aan met een zachte spons of doek. Masseer de conditioner in het leder over het gehele oppervlak van de aktetas; veeg vervolgens met een schone droge doek het overschot weg. Als u in een droog klimaat leeft, zult u dit eigenlijk om de paar maanden willen doen. Als uw klimaat vochtiger is, is elke 6 maanden tot een jaar voldoende.

Vocht behandelen

Als er water op uw aktetas wordt gemorst, moet u het vocht zo snel mogelijk met een droge doek deppen. Als het water of vocht afkomstig is van het winterweer, denk er dan aan dat het waarschijnlijk enige hoeveelheid producten op basis van zout bevat, dus een vochtige doek moet worden gebruikt. Laat het leer na het deppen van overtollig vocht aan de lucht drogen.

Over het weer gesproken, als uw aktetas doorweekt raakt door een regenbui, zorg er dan voor dat u hem volledig aan de lucht laat drogen. Leg de aktetas plat op de vloer of op een tafel zodat het leer niet rimpelig of slordig wordt. Plaats hem niet in de buurt van een warmtebron om het drogen te versnellen – dit zal het leer beschadigen. Vul de binnenkant van de aktetas met krantenpapier om de tas te helpen zijn vorm te behouden en om te helpen bij het absorberen van vocht uit de binnenkant.