China Works
Image default
Vervoer en transport

De toekomst van het taxikeurmerk in Breda.

Taxikeurmerk Breda.

Het handhaven van de voorwaarden voor het taxikeurmerk voor de taxi’s in breda is door de hele corona pandemie naar de achtergrond verdwenen. Op de verschillende taxistandplaatsen in Breda was tot voor kort nog maar 1 dag in het weekend sprake van de zogenaamde taxistewards in plaats van de 2 dagen die het volgens de planning moest zijn. Het sluiten van de horeca heeft deze ene dag nu ook de das om gedaan. Door de sluiting van de horeca in Breda is er in het weekend voor de Taxi’s in Breda nu ook niets meer te doen. De enige strohalm voor de Taxi’s in Breda op dit moment is enkele klanten die nog met de trein reizen en een taxi naar huis willen pakken. Maar door de hoeveelheid aanwezige taxi’s op het station word de wachttijd voor elke taxi om een klant te vervoeren exponentieel verhoogd.

Het taxidakbord.

De vraag is nu wat de toekomst gaat worden voor het kersverse taxikeurmerk dat door de gemeente Breda in 2020 is geintroduceerd. Een van de laatste voorwaarden voor de toekenning van het keurmerk was de verplichte introducering van een taxidakbord met daarop de bedrijfsnaam, telefoonnummer en een sticker met het keurmerklogo erop bevestigd. Nadat deze stickermaatregel diverse malen was uitgesteld is er door de gemeente Breda nu besloten dat alle taxi’s die het keurmerk hebben aangevraagd per 1 januari 2021 verplicht het dakbord hebben met de daarop aangegeven informatie over de taxi en voorzien van de sticker met het keurmerk logo erop bevestigd.

De toekomst van het taxikeurmerk.

In de loop van 2021 zal duidelijk moeten worden wat de toekomst is voor het taxikeurmerk dat binnen de gemeente Breda is geintroduceerd zal zijn. Hebben de maatregelen het beoogde effect behaald wat de bedoeling was met de invoering van het taxikeurmerk. Wat zijn de ervaringen van de taxichauffeurs met de toezicht en handhaving op de diverse taxistandplaatsen in Breda ? En wat zijn de resultaten van het mysteryguest onderzoek wat in opdracht van de gemeente Breda nog steeds word uitgevoerd ?