China Works
Beauty en verzorging

Diamanten trouwring

Wat is diamant

‘onbreekbaar’ dat is het Griekse woord voor diamant. En dat zijn ze inderdaad, diamanten zijn het sterkste mineraal dat er op de wereld te vinden is. Ze hebben weinig last van krassen en breken niet snel. Diamanten zijn zo sterk omdat ze uit koolstofmoleculen bestaan. Ze zijn in verschillende kleuren beschikbaar, waaronder rood en blauw, maar ze worden meestal kleurloos verkocht.

Met de hand geslepen

Diamanten worden nog met de hand geslepen en nauwelijks met machines, dit omdat machines hier niet precies genoeg voor zijn. Je kunt dus spreken van ambachtelijk werk.

Bij het bepalen van de kwaliteit wordt er gebruik gemaakt van vier bekende C’s

Cut: slijpvorm
Colour: kleur
Clarity: zuiverheid
Caratweight: karaatsgewicht

Soorten diamanten trouwringen

Diamant vindt je bijvoorbeeld terug in trouwringen. Het is tegenwoordig een populair materiaal voor trouwringen, voor mensen die de liefde en verbondenheid met elkaar uiten. Er zijn een aantal soorten diamanten trouwringen beschikbaar. 

Mat

Voor diamanten trouwringen is de matte keuze een veel gekozen afwerking. De matte afwerking zorgt ervoor dat licht niet gereflecteerd wordt en de ring een wat ingetogen uiterlijk krijgt. Je moet niet denken dat je diamanten ring de matte afwerking levenslang houdt. Ze krassen redelijk snel en zullen dan meer op een glanzende afwerking lijken. Gelukkig kunnen ze gepolijst of opnieuw afgewerkt worden.

Glanzend

Een glanzende afwerking is een ander veel gekozen afwerking. Het licht wordt gereflecteerd wat een sprankelend uiterlijk geeft. Er komen relatief snel krassen op glanzende ringen waardoor ze wat van hun glans verliezen en een meer matte uitstraling krijgen. Net als bij een matte afwerking kan dit makkelijk her-afgewerkt worden. 

Hoe duur zijn diamanten trouwringen?

Afhankelijk van de vier C’s wordt een prijs opgemaakt bij diamanten. Als je de vier C’s erg hoog wilt hebben zal deze prijs hoog liggen. Naast de prijs van de diamant maakt het ook een verschil welk materiaal er verder gebruikt wordt. Zo heb je witgouden diamanten trouwringen, maar bijvoorbeeld ook geelgouden diamanten trouwringen

Diamant geeft een mooie look en feel voor een trouwring. Ze zijn op het moment erg populair bij mensen die de liefde en verbondenheid met elkaar uiten en dit zal niet snel verdwijnen aangezien diamanten een symboliek voor liefde zijn. Diamanten trouwringen kunnen een matte of glanzende afwerking hebben. De prijzen verschillen erg veel.