China Works
Electronica en Computers

Drone kopen of drone bouwen?

Een drone bouwen en zelf drone onderdelen kopen

 

Ben jij iemand die van drones houdt en ook nog eens handig is? Ga dan zelf een (low budget) drone bouwen! Een kant en klare drone uit de doos is leuk maar kost al gauw een hoop geld. Zeker als je kijkt naar de populaire DJI Phantom serie (ondertussen zijn we al aanbeland bij de DJI Phantom 3) die ruim boven de 1000 euro in de schappen ligt. Zelf een drone bouwen is, indien je handig bent en de juiste kennis hebt niet alleen leuk maar ook geld besparend ten opzichte van een drone kopen! Uiteraard kan je ook een ready to fly drone met camera kopen als je geen zin hebt om zelf een drone in elkaar te knutselen.

 

Op YouTube is een schat aan informatie te vinden over het bouwen van drones en/of quadcopters. Indien je Googlet op drone bouwen of drone diy dan vind je al gauw honderden resultaten. Niet alle videos zijn even goed of duidelijk maar als je een beetje goed zoekt vind je snel een video waar je zeker wat aan hebt.

 

Wat heb je nodig om een low budget drone te bouwen?

 

Een drone bestaat uit verschillende onderdelen. Om te beginnen heb je een frame nodig. Op sites zoals Droneguide.nl vind je een ruim assortiment aan frames voor allerlei drones. Je kunt er ook alle overige benodigde drone onderdelen kopen voor een scherpe prijs. De prijzen op Droneguide zijn laag aangezien er niet alleen uit drone onderdelen en accessoires uit Nederland aangeboden worden maar ook kwalitatief goede en meestal goedkopere producten uit China. Naast een frame heb je uiteraard nog meer drone onderdelen nodig zoals een motor, speed controller, bevestigings materiaal, oplader, accu, moederbord, kabels, connectors, proppelers, power board, receiver kabels en schroeven. Uiteraard heb je ook een RC controller nodig om de drone te besturen. Daarnaast heb je zelf ook wat gereedschap nodig om de drone onderdelen in elkaar te zetten. Denk hierbij aan een soldeerbout, soldering, tyraps, tape, tang, schroevendraaier etc. Mocht je dit toch te ingewikkeld vinden, er zijn ook allerlei kant en klare drone bouwpakketen te vinden waarbij de onderdelen al zijn verzameld en jij alleen nog alles in elkaar hoeft te schroeven. Ga je binnenkort zelf een drone bouwen, doe dan goed je research en lees je goed in zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan!

https://www.dronekiezer.nl/