China Works
Gezondheid

Zelf donkere vlekken in je nek verwijderen doe je zo

Zelf donkere vlekken in je nek verwijderen doe je zo

Iedereen kan last krijgen van pigmentvlekken in de nek. Deze donkere vlekken kunnen bij eenieder verschillen in omvang en kleur. De donkere vlekken kunnen op zich geen kwaad, maar veel mensen beschouwen het toch als niet prettig. Er bestaan diverse behandelmethodes om donkere vlekken in de nek te verwijderen.

Hoe kom je aan die donkere vlekken?

Donkere vlekken in de nek en hals kunnen ontstaan door verkleuring van de zon. Deze lichaamsdelen worden vaak aan zonlicht blootgesteld. De huid is dun en teer. Daarnaast kan make-up en parfumgebruik in combinatie met zonnestralen ook deze verkleuringen veroorzaken. Bij sommige mensen ontstaan zogenaamde ouderdomsvlekken of ouderdomswratjes. Deze opeenhoping van pigment ontstaat in de loop der jaren door invloeden van buitenaf, maar heeft ook te maken met genetische aanleg. Een zwangerschapsmasker ontwikkelen vrouwen met een verhoogde pigmentvorming tijdens de zwangerschap. Dit masker kan in het gezicht voorkomen, maar ook in de hals en nek.

 

Hoe kom je er vanaf?

Er bestaan verschillende middeltjes en technieken om van deze donkere verkleuringen af te komen. Een bekende behandeling is coagulatietherapie. Hierbij worden de oneffenheden op de huid weggebrand met behulp ven een hete naald. Daarnaast bestaan er meerdere peelings en laserbehandelingen om de donkere vlekken te verwijderen. Deze manieren zijn vrij kostbaar. Een goedkopere en gemakkelijkere manier om van donkere vlekken in de nek af te komen is door het smeren met een pigmentcrème. Skinlight is een goedgekeurde crème die speciaal ontwikkeld is door een dermatoloog. Door het smeren met deze 100% natuurlijke crème bleek je de verkleuringen, zodat deze nauwelijks meer zichtbaar zijn.

https://www.zwangerschapsmasker.be/