China Works
Image default
Bedrijven

Geniet van een fijne dat in Giethoorn

Een dagje Giethoorn kun je natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder het water op te gaan. Je kunt een boot huren in Giethoorn bij de Punterwerf. Met een echte punter, de boot waar de inwoners van het veendorp in Overijssel zelf ook in varen, kun je de omgeving verkennen. Giethoorn bestaat voor het grootste deel uit water. Je kunt er wel wandelen en fietsen, maar er is maar één weg die door het dorp voert. Varen geeft je de gelegenheid om op een unieke manier kennis te maken met het gezellige veendorp. En wat is er nu leuker dan bij mooi weer lekker het water op te gaan. 

Milieuvriendelijk varen in Giethoorn

De boten die je huurt bij de Punterwerf zijn allemaal voorzien van een elektromotor. Er komt dus geen benzine of diesel meer aan te pas. Deze boten zijn daardoor niet alleen vriendelijk voor het milieu maar ze zijn ook heel stil. Het besturen van de boot is heel eenvoudig. Je krijgt hierover uiteraard uitleg als je de boot huurt. Daarnaast krijg je instructies over de verkeersregels op het water. Zo is de kans op een aanvaring heel klein. Op de punter is plaats voor 6 opvarenden. Voor grotere gezelschappen is het uiteraard mogelijk om meerdere boten te huren. Naast de punters zijn er ook sloepen beschikbaar, deze bieden ruimte aan maximaal 8 personen. 

Een bootje bestellen heb je zo geregeld

Heb je zin in een dagje Giethoorn? Reserveer je boot dan vooraf online. Dan weet je zeker dat je niet voor niets komt. Zeker in het hoogseizoen is het vaak erg druk en zijn alle boten voor die dag vaak al besproken. Via het online reserveringssysteem kun je jouw boeking eenvoudig doorgeven. Kies de datum en geef de overige opties aan. Voer je persoonlijke gegevens in en de boot ligt voor je klaar als je Giethoorn bezoekt.