China Works
Image default
Aanbiedingen

huis verkoelen corona

Is het slim om jouw huis te verkoelen tijdens corona? Met verschillende apparaten kun je jouw huis op een goede manier onderhouden, zonder dat je het besmettingsgevaar vergroot. In dit artikel bekijken we de verschillende elementen van airconditioning tot ventilatiesystemen. Zo weet je precies wat je wel en niet moet doen tijdens corona met verkoeling in huis.

Laten we beginnen!

Huis verkoelen corona: 5 tips

Er zijn een aantal tips om rekening mee te houden bij het verkoelen van jouw huis. Bekijk hieronder de tips.

1. zet altijd ramen en deuren op een kier

Zorg voor een constante doorstroom van jouw kamer. De lucht moet kunnen recirculeren. Dat wil zeggen dat er 24 uur per dag een stroom van frisse lucht moet zijn. Vergeet ook niet de slaapkamer, badkamer of een gastenverblijf te luchten. Dit kun je eenvoudig doen door wanneer het buiten kouder is dan binnen ramen en deuren open te zetten. 

2. koop een ventilator

Natuurlijk is het mogelijk een ventilator te kopen om jouw huis te verkoelen. Dit verspreidt coronavirus niet verder dan normaal. Let er wel op dat bij een gemeenschappelijke ruimte de ventilatie niet van persoon tot persoon staat gericht. Zorg ervoor dat de ventilator niet direct op iemand staat gericht. Weet je nog niet welke ventilatie je wilt gaan kopen? Bekijk dan de beste ventilator van 2020.

3. Koop een airco

Ten derde is het handig om te investeren in een airconditioningsysteem. Dit verspreid coronavirus niet verder dan normaal. Zorg ervoor dat er altijd een raam of deur licht is geopend. Zo kan de kamer doorstromen. Ook met een mobiele airco is het slim om de kamer nog steeds niet volledig af te sluiten. Zorg ervoor dat er genoeg frisse lucht de ruimte binnen kan komen. 

4. Investeer in een aircooler

Als vierde punt hebben we een aircooler, luchtkoeler of luchtreiniger. Dit zijn apparaten, vaak met HEPA-filter, die de lucht schoonmaken. Hierdoor wordt de kans op verspreiding juist kleiner, in plaats van groter. Let erop dat bijvoorbeeld een Dyson airco niet altijd deze filters bevat. Bekijk goed de specificaties en beschrijving. De kleinste Dyson heeft wel deze filters. Dit is de Dyson Pure Cool Me

5. Zet een icepack voor de ventilator

Je kunt jouw ventilator net wat effectiever gebruiken. Plaats een icepack voor de ventilator. Zo weet je zeker dat je geniet van een koele bries tijdens de heetste dagen van de zomer. Alvast veel plezier met het verkoelen van jouw huis!