China Works
Auto

Kun je beter een auto leasen of kopen?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe auto zijn er tegenwoordig twee opties. Je kunt een auto kopen bij een garage van het merk van jouw keuze. Of je kiest voor het privé leasen van een auto via een leasemaatschappij. De meeste leasemaatschappijen hebben verschillende merken in hun assortiment. Zo kun je bij voorbeeld een Volkswagen Caddy leasen voor een aantrekkelijk bedrag per maand. Als je besluit om een auto te kopen moet je daar de financiële middelen voor hebben. Maar het heeft wel een groot voordeel: als je na een jaar tot de conclusie komt dat de auto toch niet zo goed bevalt kun je hem gewoon inruilen en een andere auto kopen. Als je besluit om een auto te leasen dan moet je je realiseren dat je voor een vaste periode aan het leasecontract vast zit.

En als ik er dan toch tussentijds van af wil?

Wanneer je een auto hebt met een leasecontract dan is tussentijds stoppen in de meeste gevallen een dure grap. De leasemaatschappij kocht voor jou de door jou gewenste auto en heeft daar naar alle waarschijnlijkheid niet op korte termijn een afnemer voor. Auto’s worden alleen nieuw geleverd, dus een tweedehands auto zal de leasemaatschappij moeten zien te verkopen. Het hangt van het merk en type af of dat op redelijke termijn zal lukken. En daarnaast is het ook afhankelijk van andere factoren.

Bedenk dus goed waar je aan begint als je wilt leasen

Wil je toch tussentijds het leasecontract beëindigen dan zal de leasemaatschappij berekenen wat de vergoeding is. Dit is mede afhankelijk van de staat van de auto. Ben je er zuinig op geweest of niet, is er schade ontstaan of niet. Over het algemeen is het financieel zeer onaantrekkelijk om een leasecontract tussentijds op te zeggen. Vergoedingen van 50 tot soms 100% van de oorspronkelijk nog te betalen leaseprijs voor de periode die nog resteert zijn niet ongebruikelijk. Bedenk dus goed waar je aan begint en probeer goed in te schatten of je inderdaad voor de komende jaren deze auto wilt leasen en of je de kosten kunt betalen.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen