China Works
Financieel

Investeren in parkings

Investeren in parkings

De vraag naar parkeerplaatsen of garageboxen is de laatste jaren fors toegenomen. Logisch, als je bedenkt dat het voor veel mensen een dagelijks terugkerende irritatie is om hun auto kwijt te raken op drukke plaatsen, zoals bedrijfsterreinen, bij winkelcentra en stations. Vandaar dat steeds meer mensen erover nadenken om een garagebox te kopen of te huren. In dat laatste geval zal er ook iemand moeten zijn die garageboxen vérhuurt. Misschien iets voor jou? Het is een investering met een laag risico en kan je een goed rendement opleveren.

Voor een goed rendement is de locatie belangrijk

Het rendement dat je kunt behalen door te investeren in  parkings loopt uiteen, maar algemeen wordt een rendement tussen de 2,5 en 8 procent als realistisch gezien. Zeker gelet op het beperkte risico dat je loopt, is dit een mooie verdienste. Vergeleken met de rente op een spaarboekje, levert het je fors meer geld op. Voor de hoogte van je winst is met name de locatie van de parking van groot belang. Het tekort aan parkeerplaatsen is het meest nijpend in de steden en aan de kust. Investeer je in een parkeergarage of garagebox op zo’n locatie, dan is een hoge bezettingsgraad gegarandeerd. Bovendien zullen mensen daar ook eerder bereid zijn om hogere prijzen te betalen voor een parkeerplaatsje.

Ook voor een klein budget liggen er kansen

Ook als je een beperkt budget hebt, is deze vorm van vastgoedbelegging heel aantrekkelijk. Een garagebox is natuurlijk veel goedkoper dan een woning of bedrijfspand. Natuurlijk zullen de huuropbrengsten ook lager zijn, maar je hebt aan de andere kant ook geen last van wanbetalers. Zijn er dan helemaal geen risico’s? Jawel. Er kan zomaar een grote parkeergarage vlak bij jouw locatie gebouwd worden of de vraag naar parkeerruimte kan opeens dalen, bijvoorbeeld door leegstand in de omgeving. Zorg dus dat je weet wat er speelt in de omgeving.