China Works
Image default
Woning en Tuin

Ondervloer voor click vinyl: voordelen en opties

Een nieuwe vinyl vloer leggen in je woning? Je hebt dan de keuze uit heel veel soorten. Een ding is zeker: je doet er in ieder geval goed aan om eerst een ondervloer voor click vinyl te plaatsen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee en het zorgt ervoor dat jij optimaal kunt gaan genieten van je vloer. Lees hier alle voordelen en ontdek je mogelijkheden voor de beste ondervloer voor click vinyl.

Dit zijn de voordelen

Het plaatsen van een ondervloer onder je click vinyl: waarom zou je dat doen? Onderstaand vind je een overzicht van de belangrijkste redenen:

  • Egale vloer: ondervloer platen zorgen ervoor dat oneffenheden niet zichtbaar zijn, waardoor je click vinyl er altijd strak bij ligt en er geen golvingen zichtbaar zijn.

  • Meer loopcomfort: een vloer die is voorzien van een ondervloer loopt een stuk comfortabeler. Je loopt zachter en daarnaast veert de vloer goed mee.

  • Betere isolatie: een goede ondervloer zorgt voor verbeterde warmte-isolatie waardoor je op de lange termijn ook minder stookkosten hebt. De vloer houdt warmte langer vast.

Ontdek je mogelijkheden

Voor een click vinyl vloer doe je er goed aan om een sterke en egaliserende ondervloer te plaatsen. Er zijn ondervloeren in verschillende diktes: welke je nodig hebt is afhankelijk van de ondervloer en de oneffenheden. Ondervloeren hebben ook verschillende eigenschappen: de ene ondervloer biedt extra geluiddemping terwijl de andere vloer zeer vochtwerend is.

Bepaal wat voor jou belangrijk is en baseer hier je keuze op. Of een andere optie is deze keuzehulp tool gebruiken.