China Works
Woning en Tuin

Riet: een echte sfeermaker!

Lampen van riet

Riet: een echte sfeermaker!

Wanneer je voor een nieuwe inrichting voor je huis gaat kijken, word je overspoeld met allerlei opties. Kies je voor een industriële inrichting, of ben je op zoek naar een wat landelijkere sfeer? Vergeet vooral de verlichting niet! Bij het inrichten van onze nieuwe woning zijn we heel wat meubelboulevards af gegaan. We hebben zelfs samen met een bevriend interieurarchitect moodboards gemaakt! We wilden onze inrichting perfect, we wilden een thuis creëren waar we ons allebei goed voelen. Waar we niet direct bij stil stonden was dus de verlichting. Terwijl het een essentieel ding is voor de sfeer van je huis! Wel iets om even goed bij stil te staan dus. Uiteindelijk werden we verliefd op een paar hele mooie rieten lampen. Rieten lampen? Ja! En dat is veel hipper en veelzijdiger dan je misschien nu denkt! 

Veel keuze

Er is ontzettend veel keuze in diverse soorten rieten lampen. We bekeken grote lampen, kleine lampen, hanglampen, staande lampen. Keus te over! Zowel qua kleur als model is er heel veel te vinden. Je kunt bijvoorbeeld lampenkappen vinden in het vierkant, of rond, of ovaal. Voor elk gewenste lamp, zowel voor een staande lamp als een hanglamp, is wel een rieten lampenkap te vinden. Dat maakt het natuurlijk erg leuk om uit te zoeken. Met een grote lamp kun je een statement neerzetten, waar wat kleinere tafellampen juist op een zachte manier sfeer brengen. Riet geeft een ontzettend mooi natuurlijk effect en een stijlvolle landelijke sfeer. Net dat beetje extra dat je graag wil in je kamer! Ook passen rieten lampen heel mooi in je keuken, boven bijvoorbeeld een grote houten eettafel. Zie je jezelf al zitten? Je kunt natuurlijk ook diverse kleuren kiezen. De welbekende grijsbruine kleur, of juist wit of greywash. Alle kleuren brengen hun eigen sfeer mee. Ook zijn er diverse rieten lampen te vinden met een tekst. Dat zie je nu natuurlijk in steeds meer woonkamers terugkomen, allerlei borden met teksten. Een rieten lamp met tekst past natuurlijk mooi in dat thema. 

Past bij alles

Wat voor inrichting je ook hebt, een rieten lamp is hip en past bij alles. Een industriële look geef je met een rieten staande lamp een onverwacht effect. Samen creëert dat een super hippe inrichting van nu! Bij een landelijke romantische inrichting maakt een mooie rieten lamp in de woonkamer het plaatje natuurlijk helemaal af. Kijk dus vooral ook de vele mogelijkheden van riet en laat je verrassen!

http://www.landelijke-lampen.nl/