China Works
Huishoudelijk

Wat zijn de mogelijkheden van LED verlichting?

We hebben tegenwoordig allemaal wel eens gehoord van LED verlichting. Al meerdere malen is de verlichting in het nieuws geweest omdat hij een stuk zuiniger is dan zijn ouderwetse broertjes de halogeen- en de gloeiverlichting. De LED verlichting wordt vaak gezien als een van de beste maatregelen die door gewone huishoudens genomen kan worden om het milieu een stukje de goede kant op te helpen. Het is natuurlijk ook hartstikke belangrijk dat we het milieu in de gaten houden en met zijn allen ons best doen om dit de goede kant op te laten gaan, maar behalve deze milieuvriendelijkheid, wat heeft LED verlichting u nog meer te bieden?

Een van de andere grote voordelen die gepaard gaat met LED verlichting is de veelzijdigheid. In dit artikel bespreken we aan de hand van een aantal voorbeelden de veelzijdigheid van LED verlichting. Als voorbeeld zullen we vanaf nu even de LED inbouwspots gebruiken. Dit is namelijk een van de meest veelzijdige varianten van de LED verlichting. Veel mensen denken dat LED verlichting zich beperkt tot het verlichten van de woonkamer, slaapkamer en hooguit de keuken. Hier is echter niets van waar want voor letterlijk iedere ruimte in uw huishouden is er wel een LED lamp beschikbaar. De eiken tafel in uw woonkamer wordt weer prachtig verlicht. Ook voor de ruimtes die ietwat lastiger te verlichten zijn zoals de badkamer en de tuin zijn er speciaal ontworpen LED spots beschikbaar.

Een tweede vooroordeel dat mensen vaak over LED hebben is dat het een saai, eentonig licht is. Ook hier is niets van waar want de spots zijn letterlijk in alle lichtkleuren verkrijgbaar. Zo heeft u dus zelf de keuze in wat voor sfeer u in uw ruimtes wilt voeren. Bovendien heeft u ook nog de keuze om te kiezen voor bijvoorbeeld dimbare LED verlichting. Zo heeft u de sfeer helemaal in eigen handen. Op sites zoals www.led-verlichting-led.be vindt u een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende soorten LED verlichting!