China Works
Financieel

Het bedrag bepalen van je lening

Stel je wil een auto kopen en je wil daarvoor geld lenen. Je hebt ongeveer een idee welk model van auto je wil en je bent al gaan informeren wat het kost. Bij een volgend gesprek gaat het over de opties van de wagen. Enkele leuke hebbedingetjes erbij betaal je ook extra, maar wat dan met de lening. Ben je er op voorzien om meer te lenen en wil je wel meer afbetalen dan voorzien.

 

Als je met een verkoper praat heb je vaak het gevoel dat het allemaal wat snel gaat en je eerder ja zou zeggen dan eerst wat bedenktijd te nemen. Sta op je strepen en ga niet zomaar in op het eerste en beste voorstel. Neem de voorstellen mee naar huis en laat het even bezinken. Geld lenen is een serieuze stap, voor eender welk bedrag. Want eens de lening loopt kan je niet meer terug. En je wil niet met een te hoge afbetaling zitten, ook al kan je het betalen. Stel een limiet op en ga daar zeker niet over.

 

Het voorbeeld van de auto kan je ook op andere producten verhalen. Het is zoals een woning kopen, maar waar stop je dan. Wil je een woning met garage erbij, of met een tuin. Waar moet je dan op letten om niet te hoog te gaan in aankoop. Ten eerste moet je kijken naar wat je maximaal kan lenen van de bank en het afbetalingsbedrag. Als dat te hoog oploopt, ook al kan je het betalen dan zit je met een lening én een naar gevoel. Voor wie wil geld lenen moet er dus eens goed over nadenken, wat de limieten zijn.

 

Je kan altijd eens een lening simulatie uitvoeren om te zien wat je kan lenen. Dan zie je direct het maandbedrag en kan je op basis daarvan verder beslissen. Het is niet omdat je meer kan lenen dat je het ook moet doen. Tenzij je echt al het geld nodig hebt, dan heb je geen andere keuze.

 

http://www.kredietje.be/