China Works
Webdesign

Digital Signage, innovatie op het scherm

Je wordt dagelijks bestookt met informatie via digitale billboards, informatieschermen en video walls. Schermen zijn overal. Heb je er wel eens over nagedacht wat er voor nodig is om, ondanks al deze afleiding, de juiste boodschap op het juiste moment bij jou te laten aankomen? Het vinden van een oplossing voor effectieve beeldschermcommunicatie is de uitdaging die mastering digital signage heet.

Het scherm blijft interessant

Je hebt vast wel eens naar een scherm gekeken waarop steeds hetzelfde informatiefilmpje werd afgespeeld. In een wereld vol alternatieven informatiebronnen zal deze vorm van narrow-casting, je aandacht niet lang vast kunnen houden. Maar stel je nu datzelfde scherm voor, maar dan aangevuld met een balk waarop het laatste nieuws staat, of met een pagina met vertrektijden van het openbaar vervoer; kijk dan wordt het weer interessant.

 

Dynamisch en gericht

Digital signage zorgt ervoor dat de informatie die jij nodig hebt, op het juiste moment en op een relevante plaats wordt getoond. Het onderscheidt zich door de enorme flexibiliteit en de snelheid waarmee kan worden ingespeeld op de actualiteit. Beurskoersen, de weersverwachting, zelfs een social media feed, alles kan worden meegenomen. Bovendien is er ook ruimte voor interactie. Zoals de zelfkeuze consoles in winkels, die je helpen bij het nemen van een aankoopbesluit. Op deze manier krijg je inzicht in je wensen en word je op het juiste moment geconfronteerd met gerichte aanbiedingen en relevante opties. De juiste informatie, op het juiste moment voor de juiste persoon, dat is mastering digital signage.

Alles komt samen bij Mastering Digital Signage

Mastering digital signage is de zoektocht naar een betrouwbare en werkende combinatie van hardware, software, content en connectivity. Dankzij deze elementen kan nieuwe informatie, vrijwel zonder menselijke tussenkomst, worden ververst en op jouw persoonlijke wensen toegespitst. Denk daar maar eens over na als je weer eens voor een scherm staat.