China Works
Aanbiedingen

Zo kunnen auto’s de lucht in de steden schoner maken

Zo kunnen auto’s de lucht in de steden schoner maken

In onze steden staat de auto te boek als een van de grootste luchtvervuilers. Maar hoe zou het zijn als er modellen zouden rondrijden welke actief meehelpen om de luchtkwaliteit te verbeteren? Onder andere Hyundai bewijst dat dit tot de mogelijkheden behoort. Een schone auto is namelijk iets wat steeds meer consumenten willen. Minder belastend voor het milieu en natuurlijk ook een goed verzekerde auto. Voor de verzekering helpt Autoverzekering.nl je gemakkelijk met het vinden van een voordelige verzekering voor jouw milieuvriendelijke auto.

 

Op het eerste oog lijkt het op een marketingstunt, echter de testopstelling van het Koreaanse Hyundai toont hoopgevend resultaat. Als proef liet Hyundai de Nexo een maand lang door de zeer vervuilde binnenstad van Londen rijden. In Londen legde de elektrische auto een afstand af van 563 kilometer zonder ook maar één gram schadelijke stoffen uit te stoten. Volgens Hyundai heeft de Nexo zelfs 918,75 kilogram lucht gereinigd tijdens de rit.

Waterstof

Hoe dit mogelijk is? In de Nexo zit een brandstofcel waarmee uit waterstof elektriciteit gemaakt kan worden. Om de chemische reactie mogelijk te maken dient de zuurstof bijzonder goed gereinigd te zijn. Vervuilde lucht uit de stad welke aan de voorkant van de auto naar binnen komt dient dus schoon te worden gemaakt. Om dit te doen beschikt een waterstofauto over effectieve filters welke de lucht filteren van het vuil. Naast de Nexo is de Toyota Mirai hier ook een goed voorbeeld van, mocht je zelf van plan zijn een van deze modellen aan te schaffen dan kan het handig zijn ook gelijk over te stappen met de autoverzekering. Allianz Direct verzekert je auto tegen een voordelig tarief, zo doe je met je nieuw auto iets goeds voor het milieu en ook voor je portemonnee. Hyundai claimt dat 99,9% van de schadelijke fijnstof deeltjes door middel van drie verschillende filters uit de lucht gehaald worden. Vervolgens komt er uit de uitlaat enkel schone lucht naar buiten, feitelijk fungeert de auto zo als een stofzuiger voor de buitenlucht.

Schone binnenlucht

Ook een systeem wat lucht zal reinigen, maar dan voor binnen in de auto komt straks op de markt. Dit systeem zal de naam Smart Air Purification System krijgen aldus Hyundai. Door middel van een lasergestuurde sensor zal de luchtkwaliteit in en rond de auto in de gaten worden gehouden, hierbij wordt de lucht actief gefilterd.

 

Hyundai stelt dat het systeem zelf werkt op het moment dat je met de ramen open rijdt. Op het moment dat de sensoren vervuilde lucht opmerken, sluit de auto zelf de ramen om te zorgen dat de bestuurder en eventuele passagiers geen vervuilde lucht binnen krijgen. Het systeem is getest bij temperaturen van minus 40 tot plus 85 graden Celsius en na ruim tienduizend testuren klaar voor productie. Wanneer en in welke Hyundai-modellen het systeem verkrijgbaar wordt is echter nog niet bekend. Linkbuilding uitbesteden Start Marketing