China Works
Electronica en Computers

Alles over drones

Wat is een drone?

Een drone is in officiële termen een onbemand luchtvaartuig, in het Engels een UAV. Dit wil zeggen dat er geen piloot aan boord is. Een drone wordt vanaf afstand bestuurd. In de meeste gevallen vanaf een paar honderd meter, maar het is ook mogelijk dat de bestuurder zich aan de andere kant van de wereld bevind, denk aan drones van het leger. Tegenwoordig zijn er ook drones die autonoom kunnen vliegen.

De markt voor consumenten drones groeit als kool. De totale markt groeit richting de 10 miljard dollar, drones zijn booming business. In de toekomst lijkt dit alleen nog maar groter te worden. Bedrijven als Google en Amazon testen drones op het bezorgen van pakketjes.

Tegenwoordig zijn er zelfs drone studies te volgen. Zo’n studie werkt ongeveer hetzelfde als een normale piloten studie. Het komt er op neer dat een drone piloot zijn loopbaan achter een bureau doorbrengt..

Overheid en drones

Drones zijn uitermate geschikt voor het leger en de politie. Het is dan ook niet gek dat het Nederlandse leger drones gebruikt. Nederland beschikt over 75 Raven drones en 12 ScanEagles. In te toekomst komen hier 4 MQ-9 Reaper drones bij. De Raven en ScanEagle drones worden gebruikt voor het maken van luchtbeelden. De Reaper drones zijn wat beruchter, deze kunnen namelijk raketten en bommen vervoeren.

De Raven drones zijn onder andere in Amsterdam ingezet om inbraken te voorkomen. De politie zelf mag geen drones inzetten wegens de regeling geheim cameratoezicht. Door het leger deze drones in te laten zetten wordt de regeling ontlopen.

Een eigen drone kopen

Het is heel simpel om een eigen drone te kopen. Op het internet zijn diverse web shops te vinden die drones aanbieden. Van klein formaat tot dure drones die meer dan duizend euro kosten. Je moet jezelf goed afvragen waar je de drone voor wil gaan gebruiken. Koop niet onnodig een dure drone als je hem één keer per jaar gebruikt. Laat je vooral goed informeren over de meest geschikte drone.

Lees meer informatie over drones op www.drone-kopen.eu

http://www.drone-kopen.eu/