China Works
Financieel

Een facturatie correct uitvoeren

Het leukste deel van ondernemen

Facturatie mag dan een heel stoffig iets lijken; het is wel het leukste deel van ondernemen. Dit is namelijk het moment waarop je de geleverde producten en diensten aan je klanten in rekening mag gaan brengen. Niet voor elke ondernemer is het een even gemakkelijke klus. We hebben dan ook een paar tips voor je op een rij gezet als je gaat factureren.

Correcte adressering

Zorg ervoor dat je van je klanten altijd het correcte adres hebt staan in je computer. Het klinkt vanzelfsprekend maar de meeste facturen worden te laat betaald doordat het adres niet klopt. Wanneer er een verkeerde straat of woonplaats staat komt de post doorgaans retour naar jouw bedrijf. Het kan echter ook zijn dat je bij een grote onderneming de factuur verstuurt naar de verkeerde persoon. Een factuur die op een verkeerd bureau is beland zal er aanmerkelijk langer over doen voordat deze betaald wordt. Let dan ook altijd op dat het adres klopt. Ook de contactpersoon moet kloppen.

Een factuurnummer en klantennummer

Een factuur die wordt uitgestuurd voorzie je het liefste van een factuurnummer maar ook van een klantennummer. Op die manier overzie jij gelijk bij het inboeken van een betaling of de klant aan al zijn verplichtingen voldoet. Een facturatie die aan deze punten voldoet maakt het voor jou gemakkelijk om snel een factuur betaald te krijgen.