China Works
Auto

Onderhandel de prijs van een occasion

Je hebt een leuke occasion op het oog en bent klaar om deze te kopen. Voordat je een occasion vlakbij Westervoort gaat kopen, lees deze gids! Je bent hier op het juiste adres om voorbereid de onderhandeling voor je tweedehands auto aan te gaan.

Onderhandel voor de beste prijs

Niemand vindt het leuk om te onderhandelen. Het kan vaak overkomen als ‘arm’ of ‘vervelend’ wanneer je begint met onderhandelen. Dit hoeft niet zo te zijn! Het ligt allemaal af aan je voorbereiding. Wanneer je namelijk weet wat de gemiddelde verkoopprijs is van de auto, sta je een stuk sterker in je schoenen. Vergelijk deze met de prijs van je gewilde occasion en de kans is groot dat de autodealer meer vraagt dan gemiddeld.

Informatie speelt hier een grote rol. Controleer de auto goed op allerlei defecten en maak een testrit. Kom je achter bepaalde gebreken, dan heb je weer een deuropening gevonden om te onderhandelen. Kaart ook dingen aan die je niet bevalt van de auto. Maak vervolgens een aanbod onder de vraagprijs. Je eerste bod moet ook altijd onder je maximale budget zijn. De kans is 100% dat de dealer een tegenbod zal geven.

Vergeet niet dat je met een professionele onderhandelaar te maken hebt. Hier wat tips voor het kopen van een occasion vlakbij Westervoort.

  • Onderhandel over de aankoopsom, niet over de maandelijkse termijn.
  • Begin laag! De dealer zal een tegenbod doen.
  • Onderhandel langzaam en herhaal wat je hoort. Je kan namelijk makkelijk in alle stress een fout maken. Schrijf ook de prijs op die je hoort om misverstanden te voorkomen.
  • Vraag ook naar eventuele bijkomstigheden bij de prijs.
  • Wees altijd bereid om weg te lopen. Als de prijs je niet bevalt, ga dan verder. Het is een onderhandeling en een keiharde ‘nee’ hoort daarbij

Je wilt de autodeal sluiten, wat nu?

Kijk eerst naar je verzekering en voeg de auto toe. Betaal dan voor de auto en controleer op de juiste papieren. Zorg dat de autoverkoper het tekent. Wanneer je twijfelt ga dan in de registers kijken. Als je van een particulier de auto koopt en er staat nog een lening op, neem dan contact op met de geldschieter.

Nu moet alles als het goed is geregeld zijn. Saab Arnhem uit Westervoort feliciteert je alvast met de aankoop van je nieuwe occasion!

http://www.saab-arnhem.nl/occasions-westervoort/