China Works
Tuin en buitenleven

Pissebedden die voor Overlast Zorgen


Zelf hebben we het al meerdere malen mogen ervaren. Je keuken of kelder krioelt van de pissebedden. Erg vervelend als je een andere functie van deze plek voor ogen had dan een pissebedden Walhalla.

Wat te doen bij Pissebedden in Huis

De pissebed wordt in de volksmond ook weleens een keldermot genoemd. Dit komt natuurlijk doordat deze hier het vaakst te vinden is. Hoe komt het eigenlijk dat de pissebed vooral hier voor komt? Het antwoord is kort maar krachtig: vocht. Pissebedden hebben een super vochtige ruimt nodig om te kunnen overleven. Als je dit weet, weet je ook al hoe je het grootst deel van je probleem op moet lossen. Ontneem de pissebed zijn Walhalla door de ruimte droger te maken (Bron: http://demuizen.nl).

Nu is dat natuurlijk niet altijd gemakkelijk als het om een kelder gaat. Het ontbreekt hier vaak aan ventilatie mogelijkheden. Ook schimmels gedijen daarom vaak lekker in kelders. Mocht je de mogelijkheid hebben om meer doorluchting te creëren, dan adviseren we dat ten zeerste. Dit lost ook een deel van het vochtprobleem op. Als je deze mogelijkheid niet hebt, wat dan?

Dehydrate

Een elektrische luchtontvochtiger is een goede optie. Deze hebben echter wel een aantal nadelen:

  • De aanschaf is niet goedkoop
  • Het gebruikt constant stroom
  • Het reservoir is niet oneindig en zal eens in de zoveel tijd geleegd dienen te worden.

Vochtvreters plaatsen is een andere oplossing, deze is wat minder milieuvriendelijk en vergt ook constante verwisseling van de vochtvreters. Het helpt ook om de plek goed schoon te maken. En spullen die je wilt opbergen op te bergen in plastic dozen. De pissebedden kunnen zich dan in ieder geval niet nestelen in bijvoorbeeld vochtig papierwerk. Hopelijk helpen deze tips om van de pissebedden af te komen; meer tips vind je hier.

http://demuizen.nl