China Works
Financieel

Hoe werkt een reisverzekering?

Hoe werkt een reisverzekering?

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk volkomen zorgeloos en ontspannen zijn. Je wilt dus zeker geen gepieker over pech, diefstal, ongevallen of wat voor vervelende dingen je ook maar zouden kunnen overkomen tijdens je reis. Sluit dus altijd een reisverzekering af voordat je op stap gaat. Dan weet je in elk geval zeker dat áls er iets mis gaat, je schade vergoed zal worden. Je kunt kiezen voor een reisverzekering voor het gehele jaar, waarmee je dan in één klap verzekerd bent tijdens alle reizen en uitstapjes die je in dat jaar maakt, meestal zowel zakelijk als privé. Of je neemt een kortlopende reisverzekering voor de periode dat je op reis bent, dus bijvoorbeeld voor een weekend of voor twee weken. Beide soorten kun je afsluiten voor je hele gezin.

 

Voornaamste kosten die een reisverzekering dekt

Er zijn nogal wat verschillen tussen de diverse aanbieders van reisverzekeringen, maar de volgende zaken zullen toch in de meeste gevallen wel in meerdere of mindere mate worden vergoed: De kosten die je moet maken om terug naar huis te reizen bij ernstige calamiteiten. Repatriëringskosten bij een ongeval in het buitenland. Kosten die je moet maken bij verlies of diefstal van je eigendommen. Annuleringskosten als de vakantie onverhoopt toch niet door kan gaan. Er moet dan wel sprake zijn van een dringende reden.

 

Hoe wordt de premie bepaald ?

De hoogte van je premie wordt voornamelijk bepaald door het aantal zaken dat jij gedekt wilt hebben. Hoe meer opties, hoe duurder. Je kunt naast de genoemde zaken bijvoorbeeld ook nog kiezen voor pechhulp voor je auto of een dekking van de kosten van een gedwongen langer verblijf, bijvoorbeeld vanwege extreem slecht weer. Daarnaast spelen ook de duur van de reis en je reisbestemming een rol.