China Works
Beauty en verzorging

Zo houd je jouw make-up mooi en schoon

Misschien heb je het helemaal niet door, maar ook jou make-up wordt na veel gebruik vies en moet om de zoveel tijd echt schoongemaakt worden. Wist je dat er bacteriën en schimmels in je kwasten en blenders kunnen ontstaan als je deze lang niet schoonmaakt.

Naast dat dit een heel vies idee is, heeft het ook nog eens gevolgen voor je make-up en huid. Je make-up kan minder goed blijven zitten en er kunnen puistjes en andere onzuiverheden ontstaan. Gelukkig kun je in vele makeup webshops reinigingsproducten terugvinden voor je make-up uitrusting. Zo maak je je make-up producten grondig schoon!

Je kwasten schoonmaken

Er zijn producten op de markt gebracht zoals de speciale brush cleaner, en hiermee maak je je kwasten wel schoon, maar het kan nog beter. Je kunt anti-bacteriële zeep aanschaffen om je kwasten eens goed aan te pakken. Maak ze vochtig, zeep ze in en spoel ze daarna grondig uit.

Voor hele vieze kwasten met make-up resten erop gebruik je eerst olijfolie om de ergste viezigheid te verwijderen. Tip: meng daarna olijfolie met een beetje babyshampoo om de kwasten na het wassen ook nog mooi te houden. Laat ze daarna op hun gemak drogen.

Beautyblender

Een ander belangrijk onderdeel van je make-up verzameling is de beautyblender. En ook deze moet regelmatig schoongemaakt worden. Dit doe je als volgt: meng afwasmiddel met olijfolie en dip je beautyblender hier in.

Kneed net zo lang tot al het vuil uit de blender is, en dit kan soms wel een paar minuten duren. Daarna kun je hem uitspoelen met water. Hetzelfde kan je trouwens ook doen voor je valse wimpers.