China Works
Tuin en buitenleven

Alles over de mogelijkheden van betonnen bloembakken

Bij het inrichten van je tuin of welke andere ruimte dan ook waar je bloemen of planten wilt plaatsen, is het logisch dat je snel aan betonnen bloembakken denkt. Deze robuuste voorwerpen hebben veel verschillende mogelijkheden, zowel in toepassing als in uiterlijk. Betonnen bloembakken zijn in een enorme hoeveelheid soorten en maten verkrijgbaar. Het is dus mogelijk voor elke ruimte een geschikte bloembak te vinden. Doordat beton voor een professional eenvoudig in allerlei vormen te gieten is, kun je zonder veel moeite zelfs een speciale bloembak op bestelling laten maken.

Praktisch en mooi in de tuin en andere ruimtes

Er kunnen allerlei goede redenen zijn om je planten niet direct in de grond te willen zetten. Misschien heb je de mogelijkheid niet eens, zoals op je balkon. Betonnen bloembakken geven je niet alleen de mogelijkheid om overal waar je wilt een bak met aarde en beplanting neer te zetten, ze hebben als bijkomend voordeel dat ze een verdeling in de ruimte aan kunnen brengen of een afscheiding kunnen maken. Een terras van een café is bijvoorbeeld op een duidelijke en groene manier te begrenzen met slim geplaatste betonnen bloembakken. Betonnen bloembakken zorgen er ook voor dat auto’s je stoep niet langer kunnen gebruiken als parkeerplaats.

Beton is goedkoop, stevig en duurzaam

Beton is een relatief goedkoop materiaal om mee te werken, zeker als je de voordelen van beton vergelijkt met andere materialen waar bloembakken van gemaakt worden. Een betonnen bloembak is namelijk veel steviger dan de meeste andere bloembakken en zal dus veel langer meegaan. Beton is dus buitengewoon duurzaam: als het er staat, blijft het er staan. Beton is slijtvast en weerbestendig. In Rome kun je gebouwen van bijna 2000 jaar oud zien die van beton zijn gemaakt; je nieuwe betonnen bloembak zou jou dus best eens kunnen overleven.